Elämään opettelua

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Niille jotka eivät jaksaneet

Joskus on tullut aika heittää viimeinen kivi.


Tänään on suuri päivä. Tänään on syytä iloon ja riemuun. Tänään teemme historiaa. Tänään on meidän päivä. Tänään heitetään viimeinen kivi.

Tänään hiljennytään muistamaan niitä, jotka eivät jaksaneet kantaa vakuutuslääkärin aiheuttamaa taakkaa. Muistamaan niitä jotka vakuutuslääkäri on ajanut hakemaan ruoka-apua. Muistamaan niitä jotka vakuutuslääkäri on laittanut seisomaan leipäjonoon. Muistamaan niitä joiden elämän vakuutuslääkäri tuhosi.

Me kannamme teidän perintöä. Me kannamme teidän muistoa. Me emme unohda teitä.

Tänään me voitimme järjestelmän, järjestelmän joka kylvi tuhoa, järjestelmän jonka uhreja me kaikki olemme.

Tänään on aika heittää viimeinen kivi. Tänään me teemme historiaa.

Tänään on aika iloita.


Lepää rauhassa vakuutuslääkärijärjestelmä.



Kuten moni on jo kuullut, niin kansalaisaloite vakuutus- ja eläkelaitosten lääkärien mielivaltaisuuden poistamisesta on menossa eduskuntaan. Tähän mennessä aloitteen on allekirjoittanut yli 47 000 henkilöä ja todennäköisesti vaadittava 50 000 allekirjoituksen raja tulee täyteen vielä tänä päivänä.

Mitä tuo kansalaisaloitteen 50 000 allekirjoituksen rajan täyttyminen sitten tarkoittaa?

Se tarkoittaa sitä että eduskunnan on pakko käsitellä asia täysistunnossa ja päätettävä mihin valiokuntaan asia lähetetään jatkokäsittelyyn, tässä tapauksessa aloite lähetetään sosiaali- ja terveyslautakuntaan. 

Tuohon samaiseen lautakuntaan on myös lähetetty Lauslahden ja Ronkaisen lakialoitteet vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta. 

Mitä eroa näillä kansalaisaloitteen lakialoitteella ja Lauslahden sekä Ronkaisen lakialoitteilla on?

Ero on valtava, kansalaisaloitteen lakialoitetta ei uskalleta jättää sosiaali- ja terveysvaliokuntaan makaamaan toisin kuin Lauslahden ja Ronkaisen lakialoitteita, koska A: vaalit ovat tulossa, B: allekirjoittaneiden määrä on niin valtava, sekä C: yleinen ilmapiiri on kääntynyt vakuutuslääkärijärjestelmää vastaan ja ihan oikeutetusti.

Toinen mikä tulee vaikuttamaan kansalaisaloitteen lakiasian nopeutettuun käsittelyyn on laki joka mitätöi kansalaisaloitteen vaalikauden päätyttyä. Kansalaisaloitteen mitätöiminen olisi sama kuin tekisi poliittisen itsemurhan, koska kansalaisaloitteen allekirjoittaneet ovat äänioikeutettuja ja kun tämä vaadittava 50 000 ihmistä sekä heidän läheiset lasketaan yhteen niin puhutaan varmasti yli 150 000 äänioikeutetusta ihmisestä. Näin suuri määrä on peräti 3%-yksikköä äänioikeutetuista.

Jokainen poliitikko tietää mitä tuo 3% tarkoittaa. Jos se vähennetään vaikka Kokoomuksen kannatuksesta, tarkoittaa se sitä että Kokoomus tippuisi jopa Keskustaa heikommaksi puolueeksi.



Kiinnostava aivovamma.


Kuten moni on huomannut, niin viimeisten kuukausien aikana aivovamma ja vakuutuslääkärijärjestelmän mädännäisyys on ollut poikkeuksellisen paljon esillä lehdissä, televisiossa sekä muissa medioissa, ja hyvä niin. 

Olemme saaneet myös vahvaa tukea asiamme esille tuomiseen niin Hjallikselta kuin Tuomas Enbuskelta, iso kiitos teille molemmille. 

Koska kyse on vaikeasta vammaisuudesta sekä vammaisuuden systemaattisesta vähättelystä vakuutusyhtiöiden toimesta, sekä sitä kuinka eduskunta vei vaikeasti vammaisilta itsemääräämisoikeuden, niin kaikki tuki tulee tarpeeseen. 

Jotenkin tulee mieleen nuo vanhat julmuudet ja pakkosteriloinnit mitä Suomen valtio vielä vuoteen 1970 asti harjoitti. Joten Suomi on todellinen kehitysmaa, jos miettii että vammaiset saivat ihmisarvon vasta vuonna 1971.

Nyt reilut neljäkymmentä vuotta myöhemmin meitä vammaisia kuunnellaan ja meillä on myös mahdollisuus muuttaa maailmaa ja varsinkin asenteita. Juuri niitä asenteita joita vakuutuslääkärijärjestelmä kylvää ja jotka kirkkomaalle niitetään.

Lopuksi lähetän avoimen pyynnön jokaiselle julkisuuden ihmiselle että liittyy arvovaltaiseen joukkoon ja ottaa kantaa julkisesti vakuutuslääkärijärjestelmästä, näin saamme tämän hulluuden loppumaan.

Kiitos jokaiselle jo etukäteen ja luodaan jokaiselle vammaiselle parempi huominen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti