Elämään opettelua

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Rakenteellisen korruption lyhyt oppimäärä.

Laillisuuden tuolla puolen.



Me vammautuneet olemme todellisuudessa vain tapausnumeroita ja kulueriä vakuutusyhtiöiden taseissa, tilikirjan miinusmerkkejä. Meitä ihmeparannetaan vaikka päällämme olisi vajaa kaksi metriä multaa, tällä ihmeparantamisella olisi ollut kysyntää muinaisessa Kiinassa, tällaiset kaverit olisi olleet hallitsijan suuria kavereita ja saaneet sata hyvää ja kymmen kaunista.

Tänä päivänä nämä ihmeparantajat ovat vakuutusyhtiöiden suosiossa ja takaavat riittävät optiot johtoportaalle määriteltyä lausuntopalkkiota vastaan.

Vakuutusyhtiöiden vakuutuslääkärit ovat ihmeparantaneet satoja tuhansia eriasteisia vammoja ja sairauksia piittaamatta lääkärin kunniallisesta valasta. Tämä ihmeparantumisen kokenut joukko on ollut pitkään hiljaa ja kärsinyt tappionsa vamman tai sairauden uuvuttamana, mutta nyt on tullut raja vastaan.

On arvioitu, että noin 300 ihmistä vuodessa tekee itsemurhan juuri sietämättömien kipujen johdosta. Lisäksi noin 300-400 vakuutuslääkärin ylimielisyyden uuvuttamaa ja syvästi masentunutta uhria päätyvät tähän lopulliseen ratkaisuun vuosittain. Aivan hirvittävä määrä hukkaan heitettyä elämää, yksinäisiä ihmisiä, isiä ja äitejä.

Mitä te vakuutuslääkärit haluatte sanoa niille sadoille lapsille jotka ovat menettäneet isin tai äidin vain oikeudenmukaisuuden puuttumisen johdosta?



Pimitetyt sidonnaisuudet.



Tässä viime aikoina vakuutusyhtiöiltä, eläkelaitoksilta, muutoksehakulautakunnilta, vakuutusoikeudesta ja valtionkonttorista pyydettiin erilasia julkisia tietoja joita heidän sivuiltaan ei kuitenkaan löytynyt, kuten vakuutuslääkäreiden nimiä, heille maksattavia palkkioita ja ovatko vakuutuslääkärit / lautakuntien jäsenet vakituisessa työsuhteessa vai sivutoimisia.

Kela ja vakuutusoikeus ilmoittivat pyydetyt tiedot ja palkat sentilleen, eivätkä he vaatineet selvitystä tietojen käyttötarkoitukseen. Osa tiedustelupyynnön saaneista vakuutusyhtiöistä yritti laittaa hanttiin, mutta vetoaminen julkisuuslakiin muutti äänenpainot myönteisiksi ja tiedot toimitettiin pienellä viiveellä.

Mutta yksi keskeinen instanssi vakuutusalalla halusi pimittää kaiken julkisen tiedon valehtelemalla ja kieroilemalla. Tämä vastahakoinen instanssi oli Valtiokonttori joka halusi voimakkaasti suojella selvästi jotain arkaluonteista tietoa. Valtiokonttorin outo toimintakulttuuri ja julkisten tietojen pimittäminen kertoo tuosta hyvä veli järjestelmästä, välinpitämättömästä ja  huonosta hallinnosta sekä ylimielisyydestä tavallisia kansalaisia kohtaan.

Vasta monien Valtiokonttoriin lähetettyjen sähköpostien jälkeen esitetty uhkaus kannelle Eduskunnan Oikeusasiamiehelle sai Valtiokonttorin paljastamaan kaikki pyydetyt tiedot. Ja mitäs sieltä paljastuikaan.

Selvisi että Janne Leinonen toimii neurologian ylilääkärinä ja on osa-aikaisessa työsyhteessa Valtiokonttoriin. Janne Leinosen työaika on 80% täydestä työajasta, vasta pitkän väännön jälkeen Valtiokonttori suostui antamaan tiedot myös Janne Leinosen sivutoimista.

Tässä kohtaa olkoi jo hälytyskellot soimaan, miksi näitä tietoja ei haluta antaa vaikka ne on julkisia?

Valtiokonttori ilmoitti Janne Leinosen sivutoimiksi seuraavat tehtävät:

- Mavera Ab, joka tarjoaa vakuutuspalveluita ACE Europe- ( Nykyisin Chubb ) vakuutusyhtiölle.
- Kuntien eläkevakuutuslaitos ( Keva ) vakuutuslääkäri.
- Liikennevahinkolautakunnan jäsen.

Luulisi Valtiokonttorissa sen verran ymmärrystä olevan, että joku puuttuisi tähän sivutoimibisnekseen. Uskon vakaasti että tämä sivutoimisuus on tarkoituksella piilotettu eikä sitä sen johdosta haluttu paljastaa. Jotenkin jäi sellainen olo, että Valtiokonttori  ei kertonut kaikkia tietojaan ja pienellä tutkimisella alkoi asia selviämään.

Aivovammojen Käypä-hoito suositustyöryhmän sidonnaisuudet on pitänyt ilmoittaa ja koska Janne Leinonen oli tekemässä uusinta Käypä-hoito suositusta oli aiheellista tarkistaa mitkä sidonnaisuudet hän on sinne ilmoittanut, nyt tippui jo minunkin leuka.

Janne Leinonen ilmoittaa Käypä-hoidon työryhmän sidonnaisuuksineen seuraavat tahot:

- Asiantuntijapalkkio ( OP Pohjola, Valvira ja useat aluehallintovirastot )
- Tapaturma-asiain korvauslautakunta.
- Luentopalkkio ( Fennia, Finanssi - ja vakuutusalan koulutuskeskus FINVA, Kuntoutussäätiö, Lääkäriseura Duodecim, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Potilasvakuutuskeskus, Professio ja Puolustusvoimat )
- Lisenssitulo ja tai tekijänpalkkio ( Kandinaattikustannus ja Kustannus Oy Duodecim )

Valtiokonttorin ilmoittamat sivutoimet eivät nyt täsmää esille tulleisiin sivutoimiin. Onko Valtiokonttori jättänyt tarkoituksella kertomatta vai onko Janne Leinonen jättänyt kertomatta näistä sivutoimista Valtiokonttorille?

Janne Leinonen on myös Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen puheenjohtaja, tämä vahvistaa käsitystä hänen vahvasta vaikutusvallasta siihen, miten korvauskäytännöt muodostuvat.

On itsestään selvää, että nuo bisnekset, sidonnaisuudet ja päätoimi Valtiokonttorin ylilääkärinä synnyttää kysymyksiä Janne Leinosen puolueettomuudesta ja riippumattomuudesta. Yksi tärkein kysymys on kuitenkin se miltä tämä kaikki näyttää vammautuneen silmissä.

Yksi sidonnaisuus on jätetty tarkoituksella ilmoittamatta, niin Valtiokonttorin kuin Janne Leinosen toimesta koska se on täydellisessä ristiriidassa kaikkeen edellä mainittuun ja paljastuksen myötä tulee vaikuttamaan merkittävästi Janne Leinosen tehtäviin.



Tapaturma-asian korvauslautakunta ( TAKO )



Janne Leinonen toimii Tapaturma-asian korvauslautakunnan puheenjohtajana. Korvauslautakunnan lakisääteinen tehtävä on edistää työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisen korvauskäytännön yhtenäisyyttä antamalla yleisohjeita ja lausuntoja.

Tapaturma-asian korvauslautakunta tekee suositukset, miten mikäkin vamma tai sairaus pitää korvata, että kaikilla vahinkovakuutusyhtiöillä on yhtenäiset kriteerit.

Miten voi olla mahdollista, että Janne Leinonen istuu puheenjohtajana lautakunnassa jonka tehtävä on määrittää mitä korvataan ja mitä ei. Samaan aikaan Janne Leinonen toimii vakuutuslääkärinä Kevassa, liikennevahinkolautakunnan asiantuntijalääkärinä, vakuutuslääkäriyhdistyksen puheenjohtajana ja Valtiokonttorin ylilääkärinä.

Toisin sanoen Janne Leinonen pystyy vaikuttamaan merkittävästi TAKO:n kautta vakuutusyhtiöiden ja eläkeyhtiöiden korvauskäytäntöihin joita hän on myös itse tekemässä.

Oikeuskansleri on antanut määräyksen, että kaikenlaisissa neuvottelukunnissa ja lautakunnissa jotka päättävät vakuutuskorvaus suosituksista ovat esteellisiä toimimaan käytännön ratkaisutoiminnassa, eli Janne Leinonen on esteellinen tekemään vakuutuslääkärin tehtäviä ja näin ollen hänen tekemät sekä hänen myötävaikutuksella tehdyt päätökset eivät voi olla lainvoimaisia todella törkeän jääviyden johdosta.

Tämän jääviyden johdosta tullaan tekemään kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Tässä yksi paraatiesimerkki vakuutuslääkärijärjestelmän madännäisyydestä sekä vakuutusalalla vellovasta korruptiosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti