Elämään opettelua

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Otto Merihädässä

Vaimentakaa nuo vammaiset. Näytökset 1. 2 ja 3


Näytös 1.



Otto Meri joka on Kokoomuksen eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri otti eilen kantaa erittäin kyseenalaisella ja vammautuneita halveksivalla tavalla vakuutuslääkäreitä koskevaan kansalaisaloitteeseen twitterissä. Otto Meri iloitsi julkisesti kansalaisaloitteen muotovirhettä verraten sitä työtapaturmaan, sekä käyttäen nauravaa hymiötä korostaakseen vahingoniloaan.

Tätäkö on Kokoomuksen suhtautuminen vammaisuuteen ja vammaisten läheisiin sekä niihin lukemattomiin kansalaisiin jotka kansalaisaloitteen ovat allekirjoittaneet?

Otin itse eilen yhteyttä sähköpostitse Kokoomuksen Petteri Orpoon ja kerroin kuinka loukkaavaa käytöstä hänen edustamansa puolueen jäsen osoittaa julkisesti vammaisia kohtaan, sekä pyysin Petteri Orpoa olemaan yhteydessä Otto Mereen ja kehoittaa häntä pyytämään julkisesti anteeksi.

Me vammaiset koemme vihapuhetta päivittäin, mutta kun vihapuhe ja halveksunta tulee hallitukseen kuuluvan puolueen jäseneltä niin silloin ollaan astuttu tietyn rajan yli.

Kerroin myös Petteri Orvolle, että mikäli Otto Meri ei pyydä vahingoniloaan ja halveksuntaan anteeksi, niin tulen itse henkilökohtaisesti tekemään poliisille tutkintapyynnön onko Otto Meri syyllistynyt vammaisten ja vammautuneiden kunnianloukkaukseen.

Otto Meri myös iloitsi blogissaan siitä muotovirheestä mikä tuohon kansalaisaloitteeseen oli tullut. Suora lainaus:
" Ongelmallista kansalaisaloitteessa on, että siinä muutettavaksi ehdotettu laki on kumottu vuonna 2015. Kumoaminen tarkoittaa, ettei kyseinen laki ole enään voimassa olevaa oikeutta. Ja sellaista mitä ei ole olemassa, on mahdotonta muuttaa."
Lainaus loppuu.

Otto Meren ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, koska muutama tunti tuon Oton vammaisia pilkkaavan twitter viestin jälkeen tuli tieto Oikeusministeriöstä, että kansalaisaloite vakuutuslääkärijärjestelmästä on tarkastettu ja hyväksytty.

Tämä Oikeusministeriön päätös tarkoittaa, että kansalaisaloite etenee normaalissa järjestyksessä eikä muotovirheestä ole enään haittaa.

Tämä ei silti poista tuota vaatimustani, että sinun Otto Meri tulee pyytää meiltä vammaisilta, vammautuneilta sekä kaikilta niiltä anteeksi joita eilinen käytöksesi loukkasi.



Näytös 2.



Nyt kun Oikeusministeriö on kansalaisaloitteen tarkistanut ja hyväksynyt, katsoi Sosiaali - ja terveysministeri Pirkko Mattila aiheelliseksi aloittaa oman taistelunsa jo niin moneen kertaan nähdyllä viivytystaktiikalla. 

Jo poliittisen itsemurhan tehnyt Sosiaali - ja terveysministeri Pirkko Mattila joka on myös todellisuudessa koko työttömyysturva aktiivimallin äiti, päätti perustaa jälleen kerran neuvottelukunnan vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta.


Jotenkin nuo neuvottelukunnat ovat menettäneet merkityksen, koska niiden tarkoitus on pääsääntöisesti pelata aikaa. Tämä Pirkko Mattilan perustaman neuvottelukunnan toimikausi kestää vuoteen 2021, eli tulevien eduskuntavaalien yli.

Tällä pitkällä neuvottelukunnan toimikaudella varmistetaan vain se, että tulevissa eduskuntavaaleissa yksikään puolue ei voi ottaa vaaliteemaksi vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamista, koska " asia on jo hoidossa "

Toinen tosiasia on se, että neuvottelukunnan toimikauden päätyttyä vakuutuslääkärijärjestelmälle ei tehdä mitään. Tämä Pirkko Mattilan viivytystatiikka on täydellistä korruptiota jolla vain varmistetaan Finassialan tarjoama vaalirahoituksen jatko.

Nopea googlettaminen vakuutusalaan liittyväisistä neuvottelukunnista tuo lukuisia tuloksia.

2014 Sosiaali - ja terveysministeri Paula Risikon perustama vakuutuslääkärityöryhmä jatkokausi.

2013 Sosiaali - ja terveysministeri Paula Risikon perustama Päätösperustelujen parantaminen työryhmä.

2012 Sosiaali - ja terveysministeri Paula Risikon perustama vakuutuslääkärityöryhmä.

Tähän listaan voisi hyvin lisätä tapaturma - ja ammattitautilain muutokset, vakuutusoikeuden kehitystyöryhmän sekä lukuisia muita työryhmiä.

Mitä parannuksia vakuutuslääkärijärjestelmään on tapahtunut? Nada.

Kansalaisaloitetta vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta ei saa missään tapauksessa päästää Pirkko Mattilan perustamaan kankkulan kaivoon, koska koko asia halutaan vain vaimentaa ja painaa unholaan tämän neuvottelukunnan perustamisella.



Näytös 3.



Vakuutulääkäreitä koskeva kansalaisaloite sai myös Kevan johtajaylilääkärin Tapio Ropposen avautumaan ja laulemaan noita jo kuultuja latteuksia ja korulauseita.

En tiedä mitä Tapio Ropposen päässä liikkuu, mutta väite siitä että jos kansalaisaloite menisi läpi niin kuka tahansa voisi päättää milloin jäisi työkyvyttömyyseläkkeelle. Tapio Ropposen mukaan löytyisi aina lääkäri joka kirjoittaisi kenet vain työkyvyttömyyseläkkeelle sitä pyydettäessä.

Tämäkö on Tapio Ropponen sinun luottamustaso meitä vammautuneita hoitavia ja potilaistaan huolehtivia lääkäreitä kohtaan? Luuletko todella, että lääkäri voisi ilman tutkimuksia ja varmistettuja diagnooseja kirjoitella B-lääkärinlausunnon tuosta vain?

Sinä Tapio Ropponen käytät esimerkkinä migreeniä työkyvyttömyydelle ja kerrot että se ei ole riittävä syy päästä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Ensinnäkin Tapio Ropponen, migreeniä sairastavan täytyy olla ensiksi 60 päivää sairaslomalla jonka hoitava lääkäri myöntää A-lääkärintodistuksella, tämän jälkeen migreeniä sairastavan pitää olla 300 päivää sairaslomalla lääkärin kirjoittamalla B-lääkärinlausunnolla.

Kun migreeniä sairastava on ollut sairaslomalla puolet tuosta 300 päivästä, voi Kela tai edustamisi eläkeyhtiö lähettää hämelle työkyvyttömyyshakemuksen. Mikäli näin ei tapahdu ja migreeniä sairastava on koko 300 päivää sairaslomalla, siirtyy hän kuntoutustuelle mikäli Kela tai esimerkiksi edustamasi eläkeyhtiö sen myöntää. 

Työkyvyttömyyspäätökset ovat vain ja ainoastaan eläkelaitosten päätösvallan alaisuudessa.

Hoitava lääkäri ei tee eläkepäätöksiä vaikka tämä kansalaisaloite tulisi voimaan.

Miksi sinä Tapio Ropponen vääristelet todellisuutta? Olisi hyvä jos pysyttäisiin totuudessa niin kuin tämä kyseessä oleva kansalaisaloite voimaan tultuaan edellyttää.

Esitän myös sinulle Tapio Ropponen saman kysymyksen kuin sinun kollegoille jotka kovaan ääneen puolustavat vakuutuslääkärijärjestelmää, mutta kukaan ei ole vielä vaivautunut vastaamaan.

Miksi vastustatte vakuutuslääkärijärjestelmän muutosta niin voimakkaasti jos kerran mainostatte poikkeuksetta joka artikkelissanne rehellisyyttä ja tasavertaisuutta?

Jos teillä ei ole mitään salattavaa, niin älkää vastustako totuutta.

Olen valmis keskustelemaan avoimesti vakuutuslääkärijärjestelmästä ja tuomaan vammautuneiden näkökannan tähän yksipuoliseen ylivertaisuuteen jolla vakuutuslääkärijärjestelmän puolustajat toimintaansa perustelevat.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti