Elämään opettelua

torstai 22. marraskuuta 2018

Astetta parempaan seuraan.

Aivovammainen terroristi.



Terroristisessa tarkoituksessa tehty väärä aivovamma diagnoosi, tällä lauseella voisi kuvailla Finassiala Ry:n järjestämää vuotuista rikoksentorjunta seminaaria. Seminaarissa puhujana oli myös itseoikeutetusti Validian Kristiina Silver, joka yhdessä Jukka Peltolan ja tiettyjen lääkärien kanssa masinoi ns riippumattoman tutkimuksen vääristä aivovamma diagnooseista.

Todellisuudessa Peltola, Silver ja co kävi Validiassa penkomassa paperista potilasarkistoa, alunperin otos oli useita satoja potilastietoja, mutta julkisuuteen annettiin kuitenkin paljon pienempi tutkimusotos, jotta tilanne saatiin näyttämään edes vähän epäilyttävältä.

Kaikkihan tietää jos aluksi tutkitaan vaikka kuusi sataa tapausta ja tuosta määrästä löytyy noin 36 tapausta joissa alkuperäinen diagnoosi on muuttunut lievästä aivovammasta vaikeaksi aivovammaksi ei näytä kovin suurelta luvulta ja lyhyellä matematiikalla laskettuna sehän on vain 6%. Eihän noin pieni lukema anna mitään syytä epäillä minkään asteista ns aivovamma bisnestä.

Tämän tosi asian myös Kristiina Silver, Jukka Peltola ja tietyt lääkärit ymmärsivät ja näin päättivät vähän muokata tilastoja, jotta asia saisi suuremmat mittasuhteet. Näin julkisuuteen annettiin tieto, että Jukka Peltola olisi tutkinut vain  117 ja näistä tutkituista peräti 36  diagnoosi olisi muuttunut. Tällä pienellä muutoksella saatiin tuo diagnoosien muutosprosentti näyttämään jo paljon suuremmalta, eli peräti 30,7%.

Mikä tekee tästä koko jutusta omituista on se, että useat kuntoutujat jotka olivat olleet Validiassa tuona tutkimusotannan ajankohtana ja ovat pyytäneet omia potilaslokitietoja varmistaakseen onko heitä käytetty tässä tutkimuksessa, ovat saaneet hyvin epämääräisiä vastauksia, tai jääneet kokonaan ilman vastausta. Koska koko tutkimuksesta ei ole edes luovutustietoja esimerkiksi Omakanta järjestelmässä herättää suuria kysymyksiä koko ns tutkimuksen olemassaolosta ja varsinkin sen vääristelystä.

Sopii varmaan kysyä, että kun tässä Finassiala Ry:n rikoksentorjunta seminaarissa kerta puhuttiin vääristä aivovamma diagnooseista, niin kumpi olikaan rikollinen? Lääkärit jotka tekevät työtänsä potilasta kunnioittaen, vai virkamiehet ja lääkärit jotka muuttavat totuuksia?

Mitä tulee tähän Finassiala Ry:n rikoksentorjunta seminaariin, niin olisiko sinun Pia-Noora Kauppi kannattanut miettiä kahteen kertaan ohjelman sisältöä? Onko todellakin niin että ihminen joka on saanut aivovamman ja joutuu miettimään koko elämänsä uudelleen luokitellaan sinun johtamasi yhdistyksen kautta rikolliseksi ja peräti terroristiksi.

Olin sinuun Pia-Noora Kauppi yhteydessä ja kysyin kenen idea oli yhdistää rikollisuus ja ns väärät aivovamma diagnoosit samaan seminaariin? Vastauksessasi sanoit, että väärät aivovamma diagnoosit vain otettiin mukaan seminaariin yhdeksi aiheeksi, eikä sillä ollut mitään tekemistä rikollisuuden kanssa.

Mielestäni se on nimen omaan rikollista, mutta lähinnä juuri näiden edellä mainittujen henkilöiden tekemisien ja tutkimustiedon manipuloinnin suhteen. Olitko Pia-Noora Kauppi mahdollisesti tietoinen tästä manipuloinnista?

Jos olit, niin olet myös syyllistynyt vammautuneiden halveksuntaan ja meidän vertaaminen rikollisiin, saatika terroristeihin on todella ala-arvoista toimintaa ja ainoa keino korjata tilanne on pyytää anteeksi meille vammautuneille ja meidän läheisille aiheuttamaanne ahdistusta. Se että Finassiala Ry poisti tiedot seminaarista ei riitä korjaamaan syntynyttä tilannetta.

Onko lääkäri joka tekee TAYS:n ja vakuutusyhtiöiden kannasta poikkeavan tutkimuksen ja toteaa laajojen sekä yleisesti hyväksyttyjen tutkimusten perusteella potilaalle syntyneen aivovamman. Syyllistyykö hän terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn aivovammatutkimukseen ja diagnosointiin?

Toki ymmärrän Finassiala Ry:n kokeman ahdingon, joka johtuu Jari Ronkaisen ja Sanna Lauslahden tekemistä lakialoitteesta, vakuutuslääkäri järjestelmän muuttamiseen tähtäävästä kansalaisaloitteesta ja niistä ulostuloista joista esimerkiksi KKO ja Finassivalvonta ja esittänyt syvät huolestumisensa tämän hetkisestä tilasta joka vaarantaa vakuutettujen oikeusturvaa ja tämän johdosta he ovat myös tehneet omat lakialoitteet vakuutusalan muuttamisen puolesta.

Tämä ei silti oikeuta Finassiala Ry:tä vertaamaan aivovammautuneita terrorismiin.

Nyt on anteeksi pyynnön paikka.

Mielensä pahoittanut aivovammainen.
Nico Ojala









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti