Elämään opettelua

keskiviikko 16. elokuuta 2017

Pyhättö ihmeentekijöille

Yksi aivovammainen vähemmän.



Tämä on tarina pienen pienestä rakennusmiehestä joka päätti työllistää itsensä perustamalla yrityksen ja siinä samalla työllistäisi muutaman työttömänkin. Pienen pieni rakennusmies otti lakisääteisen tapaturmavakuutuksen isosta ja mahtavasta Lähitapiolasta, mutta ystävällinen ison ja mahtavan Lähitapiolan asiakaspalvelija sanoi pienen pienelle rakennusmiehelle, että lakisääteinen tapaturmavakuutus ei kata yksityistä elinkeinonharjoittajaa vaan pienen pienen rakennusmiehen pitää ottaa erillinen tapaturmavakuutus.

Mutta koska pienen pienen rakennusmiehen kaikki asiat olivat jo pitkään olleet isossa ja mahtavassa Lähitapiolassa, oli hän jo aikoinaan ottanut itselleen ja muille perheenjäsenille vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen. Ison ja mahtavan Lähitapiolan kiltti ja ystävällinen asiakaspalvelija oli tyytyväinen pienen pienen rakennusmiehen viisaasta valinnasta ja sanoikin tämän riittävän vakuuttamaan yksityisen elinkeinonharjoittajan.

Kaikki meni hyvin, pienen pienellä rakennusmiehellä riitti töitä ja hän päätti palkata lisää työntekijöitä, mutta kuinkas ollakkaan, pienen pienelle rakennusmiehelle sattui työtapaturma kesken kiireisimmän rakennussesongin. Onneksi pienen pienellä rakennusmiehellä oli turvana suuren ja mahtavan Lähitapiolan vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joten kaikki kyllä hoituisi taas kuntoon ja pienen pieni rakennusmies palaisi varmasti nopeasti takaisin työn ääreen.

Mutta voi voi, pienen pienen rakennusmiehen vammat olivat niin vaikeat ettei hän enään pystynytkään tekemään töitä vaikka sitä kuinka kokeili, pienen pienen rakennusmiehen muisti oli heikentynyt eikä keskittyminenkään enään onnistunut, pienen pienelle rakennusmiehelle oli tapahtunut selvästi jotain vakavaa.

Vaikka pienen pieni rakennusmies ei halunnut antaa periksi oli hänen lopulta pakko sanoa työntekijät irti ja asettaa yritys konkurssiin. 

Aika kului ja entisen pienen pienen rakennusmiehen kunto heikkeni heikkenemistään, useiden lääkärissä käyntien ja kotiutusten jälkeen entinen pienen pieni rakennusmies sai diagnoosin, hän oli saanut vaikean aivovamman ja vaikean niskavamman, mutta onneksi hänellä oli tuon suuren ja mahtavan Lähitapiolan vapaaehtoinen tapaturmavakuutus. 

Vuodet kuluivat ja entinen pienen pieni rakennusmies oli käynyt pitkään kuntoutuksissa ja lopulta hoitava lääkäri totesi pysyvän haittaluokan olevan 15 eikä entinen pienen pieni rakennusmies enään tulisi palaamaan työelämään vaan joutuisi työkyvyttömyyseläkkeelle.

Entinen pienen pieni rakennusmies oli lähettänyt kiltisti kaikki tarvittavat lausunnot suureen ja mahtavaan Lähitapiolaan, sitten tuli tieto että entisen pienen pienen rakennusmiehen pitäisi lähteä ihan Helsinkiin saakka käymään lääkärissä suuren ja mahtavan Lähitapiolan lähettämänä, siellä asiantuntija tutkisi entisen pienen pienen rakennusmiehen tuntemiensa kipujen johdosta.

Siinäpä vasta hieno satu, jos se vaan olisi satua. Blogini lukijat tietää tarinani, joten en sitä tässä sen enempää ala läpi käymään.

Kirjoitin tuossa jokin aika sitten tuon Helsinki Hospitalin lääkärin lausunnosta, jossa hän kuittasi kaikki niskavamman oireet normaalina kulumana. Kaiken tämän hän pystyi tekemään vajaan kahdenkymmenen minuutin tutkimisella.

Niskaani on tutkittu ja kuvattu useaan kertaan ja minulla on todettu C1-C2 ligamenttivaurio, C4-C5 välilevy siirtynyt selvästi tehden luulipan, välilevy osuu neutraaliasennossa ytimeen. C5-C6 selvästi madaltunut. Olen kuullut usealta asiantuntijalta että kyseiset vammat ei voi olla normaalia kulumaa vaan ovat syntyneet tapaturman johdosta.

Tänään sain Lähitapiolasta päätöksen tapaturmaani koskien: 

 SAATUJEN SELVITYSTEN PERUSTEELLA EMME VOI MAKSAA KORVAUSTA PYSYVÄSTÄ HAITASTA.  Mitä!

Perustelut: Saamiemme lääketieteellisten selvitysten perusteella katsomme, että tapaturmasta aiheutuneet vammat ovat vasemman lapaluun murtuma sekä niskan venähdysvamma. Tapaturman ja MAHDOLLISEN aivovamman syy-yhteyttä ei voida näyttää toteen.

Mahdollisen aivovamman? Minulla on todettu niin kuvauksissa kuin neurologisissa testeissä aivovamma. Onko tuo aivovamma syntynyt ihan itsestään, kun ei se vakuutusyhtiön mielestä ainakaan 4 metrin vapaapudotuksesta ja äkkipysähdyksestä johdu?

Niskan venähdys? Mikä se on?

Kaikesta tästä päätellen olen siis parantunut. Kiitos tästä suurelle ja mahtavalle Lähitapiolalle jonka asiantuntijalääkärit pystyvät etänä parantamaan jopa aivovamman. Uskonnonkirjatkaan eivät tunne yhtä suuria ihmeentekijöitä. Pitäisikö näille ihmeentekijöille luoda oma pyhättönsä?

Loppukaneetti:

OIKEUDESSA TAVATAAN.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti