Elämään opettelua

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Vammaiset alennusmyynnissä.

Laillistettu ihmiskauppa.


Maailman väestöstä noin 15% on vammaisia, osa lievästi vammautuneita, osa vaikeasti vammautuneita ja loput siltä väliltä.  Tämä pieni mutta sitkeä porukka joka yrittää parhaansa mukaan pärjätä joskus jopa itsenäisesti vaikka se olisi täysin mahdotonta ja kaikki vain sen johdosta ettei olisi vaivaksi muille. 

Vaikka me emme valita, siitä huolimatta meitä saa kohdella miten kukin virkaatekevä minäkin päivänä haluaa, riippuen ihan hänen ennakkoluuloistaan.

Meihin saa kohdistaa syrjintää, poissulkemista ja meihin saa kohdistaa jopa henkistä ja fyysistä väkivaltaa joutumatta siitä vastuuseen. Meiltä saa evätä oikeuden koulutukseen, terveydenhuoltoon ja jopa yhteiskunnalliseen osallistumiseen vain sen johdosta että olemme vammaisia.  Kaikki tämä tapahtuu maamme hallituksen suojeluksessa. 

Joka ikisenä hallituskautena kulloinkin virassa oleva oikeusministeri tai muu vastuussa oleva ministeriö lupaa laittaa vakuutuslääkärit ja muiden virastojen asiantuntijalääkärit vastuuseen ja velvoittaa heidät kunnioittamaan lääkärin valaa. Samaan aikaan kun ministeri suu vaahdossa mediassa höyryää vammaisten julmasta kohtalosta, kumartaa hän milloin minkäkin vakuutusyhtiön sekä eri virastojen hallitukselle vain sen johdosta ettei menettäisi kokouspalkkiotaan. 

Mikä on sitten vammaisen ihmisoikeuksien hinta. Se saattaa olla ministerin viikon mittainen loma Kelan edustusmökissä lapissa tai vakuutusyhtiön järjestämä etelänmatka bisnesluokassa sekä majoitus täysylläpidolla. 

Tämä Suomen hallituksen ja ministereiden harjoittama kikkailu on täysin laillista ihmiskauppaa josta ei saa puhua. Tiedän että tästä kirjoittaminen on sama kuin lykkäisi päänsä mehiläispesään, mutta minähän olen vammainen enkä tiedä mitä teen.

Itse olen kokenut nämä ennakkoluulot koulutuksen eväämisenä, ja minut on laitettu psykiatriseen hoitoon vain sen johdosta että minulla sattuu olemaan vaikea aivovamma. Onpa jopa eräs lääkäri epäillyt että aivovammani on synnynnäinen koska erehdyin kyseenalaistamaan hänen suuruutensa.

Olen myös saanut kokea vakuutusyhtiön mielivaltaisuuden. Ajattelin hyvää hyvyyttäni mennä vakuutusyhtiön pyytämään tutkimukseen Helsinki Hospitaliin, joka osottautui täysin vääräksi valinnaksi. Jos olisin tiennyt että tutkiva lääkärini ei ole edes neurologi vaan sattui olemaan fysiatrian erikoislääkäri. Tästä huolimatta hän pystyi muutaman pienen tutkimuksen päätteeksi kumoamaan yli kaksi vuotta kestäneet neurologian erikoislääkärin tekemät tutkimukset.  Vaikea niskavamma muuttui normaaliksi kulumaksi.

Jos maahanmuuttajia ja pakolaisia kohdeltaisiin edes vähääkään samalla lailla kuin meitä vammaisia, niin kyllä huutajia ja kaiken maailman kukkahattutätejä olisi televisiot ja lehdet täynnä vaatimassa parempaa kohtelua sekä ihmisoikeuksia. 

Minä en ole rasisti, mutta missä ne meidän kukkahattutädit ja muut huutajat on? Meillä on toki aivovammaliitto, mutta rehellisesti sanottuna se on täysin munaton tämän asian edessä.

Nämä asiat ei ratkea millään karnevaaleilla joka suomalaisista mielenilmauksista tulee vääjäämättä mieleen. 

Tästä asiasta tarvitaan tarvitaan keskustelua ja ihmisten mielikuvan muutosta johon minä olen sitoutunut 100%.  Minuun voi olla yhteydessä s-postilla mikäli asia herättää kysymyksiä tai jos on halukas saamaan muutosta tähän laillistettuun ihmiskauppaan. 

 nico.ojala72(at)gmail.com 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti