Elämään opettelua

torstai 15. maaliskuuta 2018

Mitkä ihmisoikeudet?

Tietämättään sairas.



Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.

Näin alkaa YK:n ihmisoikeusjulistus ja tätä julistusta Vakuutusoikeus rikkoon räikeästi, annan muutaman esimerkin.

Artikla 7.

Kaikki ovat tasavertaisia lain edessä ja oikeutetut erotuksetta yhtäläiseen lain suojaan. Kaikilla on oikeus tasavertaiseen suojaan tätä julistusta loukkaavaa syrjintää vastaan sekä kaikkea sellaiseen syrjintään tähtäävää yllytystä vastaan.

Mutta mitä tekee Vakuutusoikeus sekä muutoksenhakulautakunnat? 

Useat tutkimukset osoittavat, että Suomalaiset ovat eriarvoisia lain edessä. Vakuutusoikeus on lukemattomien vuosien ajan tehnyt puolueellisia ja lakiin perustumattomia päätöksiä. KKO on todennut ettei tilanne ole tyydyttävä yksittäisen ihmisen oikeusturvan kannalta. 

Muutoiksenhakulautakunnat syrjivät yksittäistä ihmistä vakuutusyhtiöiden ja eläkeyhtiöiden voiton turvaamiseksi. Muutoksenhakulautakunntien jäsenet ovat kytköksissä joko suoraan tai epäsuorasti vakuutusyhtiöhin tai eläkeyhtiöhin.

Artikla 10.

Jokaisella on täysin tasa-arvoinen oikeus siihen, että häntä oikeudenmukaisesti ja julkisesti kuullaan riippumattomassa ja puolueettomassa tuomioistuimessa hänen oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan määrättäessä tai häntä vastaan nostettua rikossyytettä selvittäessä.

Niimpä niin, Vakuutusoikeudessa ei ole ollut esimerkiksi vuonna 2016 ainuttakaan suullista käsittelyä, joten se siitä oikeudenmukaisesta suullisesta käsittelystä. Mitä tulee riippumattomuuteen Vakuutusoikeuden tai muutoksenhakulautakuntien osalta niin mainittakoot, että peräti 64% Vakuutusoikeuden jäsenistä on sidonnaisuuksia joko suoraan tai epäsuoraan vakuutusyhtiöihin ja muutoksenhakulautakuntiin. 

Muutoksenhakulautakunnat ovat lähes sata prosenttisesti sidoksissa vakuutusyhtiöihin ja eläkeyhtiöihin. Tästä kertoo myös se puolueellisuus päätöksen muutoksenhaussa joka lähes poikkeuksetta päätyy aina vakuutus / eläkeyhtiön hyväksi.

Artikla 25.

Jokaisella on oikeus elitasoon, joka on riittävä turvaamaan hänen ja hänen perheensä terveyden ja hyvinvoinnin ravinnon, vaatetuksen, asunnon, lääkintähuollon ja välttämättömän yhteiskunnallisen huollon osalta. Jokaisella on oikeus myös turvaan työttömyyden, sairauden, tapaturman, leskeyden tai vanhuuden sekä muun hänen tahdostaan riippumatta tapahtuneen toimeentulon menetyksen varalta.

Äideillä ja lapsilla on oikeus erityiseen huoltoon ja apuun. Kaikkien lasten, riippumatta siitä, ovatko he syntyneet avioliitossa tai sen ulkopuolella, tulee nauttia samaa yhteiskunnan suojaa.

Tämä Artikla on varmasti tärkein ja sen tuoma turva pitäisi taata riittävä toimeentulo sairaudesta tai tapaturmasta huolimatta, mutta valitettavasti tätä myös rikotaan eniten. Vakuutusyhtiöt, eläkeyhtiöt, muutoksenhakylautakunnat ja Vakuutusoikeus ummistaa silmänsä täysin tältä Artiklalta ja eväävät toimeentulon ja kuntoutukset jotka ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia. 

Toimeentulo evätään vammautuneelta mitä omituisimmilla syillä, kuten vamma on synnynnäinen, ei syy-yhteyttä, alkuvaiheen dokumentointi on luotettava. Mutta säästetään paras perustelu viimeiseksi. Vamma on voinut syntyä sairaudesta, joka on perusteellisesta tutkimuksista huolimatta jäänyt löytämättä.

Nämä ovat ihan oikeita esimerkkejä joilla Vakuutusoikeus on evännyt vammautuneelta toimeentulon. 

Olli Tenovuo kommentoi aikoinaan Vakuutusoikeuden ongelmia seuraavasti:

Nykyinen korvausjärjestelmä on epätyydyttävä, se ei turvaa kansalaisten oikeudellista asemaa, toimii hitaasti, alistaa lääketieteelliset kiistat maallikkojen tai epäobjektiivisten tahojen ratkaistavaksi. Kuormittaa kohtuuttomasti terveydenhuoltoa ja oikeusjärjestelmää sekä estää usein tehokkaasti vammautuneen optimaalisen kuntoutumisen.

Oikeusministeriö teetti selvityksen Vakuutusoikeuden suullisista käsittelyistä ja sitä olisiko suullisia käsittelyjä mahdollista lisätä, tämä selvitys on varmasti ollut äärettömän haasteellinen ja vaikea ratkaista kun ottaa huomioon, että vuonna 2016 Vakuutusoikeudessa ei esimerkiksi ollut yhtää suullista käsittelyä. Vaatii varmasti korkeampaa matematiikkaa jotta ymmärtää sen tosiasian että ei yhtään on vähemmän kuin edes yksi suullinen käsittely.

Selvitys myös toteaa, että yleinen perustelu suullisen käsittelyn epäämiseen on se että Vakuutusoikeus katsoo suullisen käsittelyn tarpeettomaksi silloin, kun käytetään kirjallista todistelua.  Tämä ajattelutapa on vastoin kansainvälistä oikeutta ja rikkoo myös ihmisoikeuden artiklaa 25

Vakuutusoikeus alistaa vakuutetun väärille tuomioille puolueellisuutensa johdosta, samalla tehden vammautuneen tai sairastuneen elämän mahdottomaksi. Taloudelliset vahingot aiheuttaa suunnatonta fyysistä ja henkistä kärsimystä ja näin kuormittaa terveydenhuoltoa äärimmilleen.

Valitusprosessi vammautuneella tai sairastuneella saattaa kestää jopa yli kymmenen vuotta, kun vakuutusyhtiöt tai eläkeyhtiöt tekevät kielteisiä päätöksiä vakuutuslääkärin mielivaltaisten lausuntojen perusteella. Tämä on aivan kohtuuton aika taistella oikeuksiensa puolesta ja Suomi on saanut lukuisia tuomioita asian johdosta, mutta mitään parannusta ei ole saatu aikaiseksi.

Yksi asia mitä olen usein miettinyt on se, että kuka on vapauttanut vakuutuslääkärit rikosoikeudellisesta vastuusta? Vakuutuslääkärit saavat valehdella oikeudessa ilman seuraamuksia ja tehden niin sanotun käänteisen vakuutuspetoksen. Jos tavallinen ihminen valehtelee oikeudessa, saa hän syytteen väärästä todistelusta, saatika jos vakuutettu tekisi vakuutuspetoksen, olisi se Suomen lakien mukaan rangaistava teko josta tuomio enintään vuosi vankeutta.

Vakuutuslääkärit on vapautettu tästä, eli mitään vaaraa väärästä valasta tai enintään vuoden vankeudesta ei ole, sen kun valehtelee niin paljon kun pystyy eikä kukaan puutu.

Eli, kuka on vapauttanut vakuutuslääkärit rikosoikeudellisesta vastuusta?

Vakuutusyhtiöt ja eläkeyhtiöt toimivat hylkyautomaattina ja siirtää kaiken vastuun vammautuneen tai sairastuneen kuntoutusksesta ja mielenterveydestä terveydenhuollolle, tämän kaltainen menettely lisää syrjäytymistä ja henkistä pahoinvointia.

Vakuutusyhtiöiden voiton tavoittelu ei voi mennä ihmisoikeuksien ohi. Ei voi olla niin että vakuutusyhtiöt keräävät voitot ja tappiot sosialisoidaan vammautuneelle tai sairastuneelle.

Kaikkien näiden räikeiden ihmisoikeus rikkeiden lisäksi Vakuutusoikeus julistaa käsittelyjen materiaalin salaiseksi 80 vuodeksi, tämä tarkoittaa sitä, että vammautunut tai sairastunut ei saa koskaan tietää mihin Vakuutusoikeuden päätös on perustunut.

Tämän salaamisen turvin Vakuutusoikeus, vakuutusyhtiöt ja eläkeyhtiöt voivat rikkoa kaikkia kansainvälisiä lakeja.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti