Elämään opettelua

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Viimeinen rintama rakoilee.

Subjektiiviset tutkimuslöydökset.


Hjallis Harkimo sai monen vakuutusalan ihmisen hieraisemaan silmiään ottamalla kantaa vakuutuslääkärijärjestelmän mädännäisyyteen ja siihen pseudotieteeseen jota nämä subjektiiviset valkatakkiset harjoittavat. Varsinkin finassiala ry nousi takajaloilleen ja joka veri kiehuen alkoi suunnittelemaan vastaiskua jonka tarkoituksena oli palauttaa vakuutusyhtiöiden subjektiivisen valta-asema ennalleen.

Tällä kertaa finassiala ry ei huutanut apuun  Janne Leinosta eikä juuri muitakaan jo julkisuudessa valheisiin ja vanhoihin fraaseihin näivettyneitä vakuutuslääketieteen asiantuntijoita. Nyt päätettiin ottaa oikein lakimies apuun. Tällä uudella taktiikalla ja lakimiehen auktoriteetillä Finassiala ry toivoi saavuttavansa pelkoa taistelukentälle jonne moni aivovammainen ja vammautunut on kaatunut, pelkoa tuolle meidän vammautuneiden viimeiselle rannalle jossa päivät ovat painajaismaista valveunta. Paikkaan jossa pelko pyrkii pakenemaan.

Suosittelen finassiala ry:n johtajia astumaan meidän vammautuneiden saappaisiin. Ottamaan oppia siitä meidän joka päiväisestä taistelusta jota me käymme yhteiskuntaa, Kelaa, vakuutusyhtiöitä sekä muita intressejä vastaan ja ennen kaikkea sitä taistulua mitä käymme sisällämme pysyäksemme järjissämme niiden kommenttien ja vihapuheiden puolesta jota juuri finassiala ry ja teidän edustamat vakuutusyhtiöt meitä kohtaan kylvää. Mutta jos vammautuneen saappaisiin astuminen tuntuu mahdottomalta tai etäiseltä ajatukselta niin suosittelen ainakin lukemaan Sun Tzu,n kirjoittama sodankäynnin taito kirjan ennen kuin aloitatte aseiden kalistelun.

Mitä finassiala ry:n lakimies Piritta Poikonen sitten sanoi? Toki hän kumosi kaikki Hjalliksen väitteet vakuutuslääkärijärjestelmästä ja samalla astui tuohon miinaan, jonka itse ovat taistelukentälle asettaneet.

Tässä muutama suora lainaus Piritta Poikosen kommenteista jotka on merkitty tähdellä.

* Suurin osa vakuutuskorvauksia koskevista hakemuksista johtaa korvaukseen. Kansanedustaja Hjallis Harkimo väitti, että vakuutuslääkärijärjestelmä on vakuutusyhtiöille keino sanoutua irti korvauksista. Esimerkiksi työtapaturmavakuutuksesta haetuista korvauksista yli 90 prosenttia hyväksytään.

Ensinnäkin Piritta Poikonen, sinä et erottele vastauksessasi mitä nämä korvaukset ovat, tuohon prosenttimäärään on varmasti laskettu mukaan kaikki vakuutusyhtiön maksamat sairauskuluvakuutusmaksut, lääkkeet, pienet tapaturmat. Siis Ihan kaikki. Joten olisi varmasti syytä tulla uudelleen alas sieltä norsunluutornista ja lopettaa politikointi.

Johdatko sinä Piritta Poikonen tahallisesti lukijaa harhaan ja näin yrität antaa kaunisteltua kuvaa tilanteen todellisesta vakavuudesta?

Asia jonka Hjallis Harkimo nosti esille koski ennen kaikkea vakuutuslääkäreiden sidonnaisuutta, sitä suoranaista valehtelua ja ihmisarvon loukkaamista. 

Hjallis on täysin oikeassa esittämässään väitteessä. Vakuutuslääketiede on psedotiedettä, jossa lääketiedettä käytetään hyväksi vain vakuutusyhtiön päämäärän saavuttamiseksi ja vakuutuslääkärin palkkion turvaamiseksi. 

Toinen mitä Piritta Poikonen kirjoitti onkin lempiaiheeni, joten on ilo päästä vastaamaan tähän.

* Hjallis väitti, että Suomessa alidiagnosoidaan järjestelmällisesti ihmisten vammoja.

Kyllä, jälleen Hjallis oli oikeassa. Asiasta on olemassa selvää näyttöä ja olen useasti kirjoittanut LähiTapiolan ja TAYS:n välisestä yhteistyöstä, jossa tarkoituksella potilaita lähetetään alidiagnoitavaksi TAYS:iin. Tästä yhteistyöstä hyötyy niin tietyt  TAYS:n neurologit jotka ovat täysin korruptoituneita. Tämä näkyy esimerkiksi vakuutusyhtiön maksettavasta todistajan palkkiosta neurologille. Tuo palkkio saattaa nousta jopa 5000 euroon per oikeudenkäynti.

Piritta Poikonen voisi ystävällisesti kertoa minulle, mitä sellaista tietoa tai taitoa vakuutuslääkärillä on jota ei esimerkiksi maamme johtavilla aivovammoihin erikoistuneilla neurologeilla ei ole? 
Tämä sen johdosta, koska vakuutuslääkäri on mielestäsi aina oikeassa. 

* Vakuutusyhtiöt käyttävät korvausprosessissa lääketieteellisiä asiantuntijoita varmistaakseen sen, että korvaukset ovat lääketieteellisesti perusteltuja. Vakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkäri ei tee yksin ratkaisua korvauksista. Korvauspäätös on aina vakuutusyhtiön päätös ja sen tekemiseen osallistuu useita yhtiön työntekijöitä, kuten ratkaisu- ja kuntoutusasiantuntijoita sekä juristeja.

Aletaan jälleen purkamaan tätä Piritta Poikosen vastausta joka on täysin absurti. Jos vakuutuslääkäreiden ratkaisut ovat Piritta Poikonen mielestäsi lääketieteellisesti perusteltuja, niin miksi sitten vastustatte kovaan ääneen työ- ja ammattitautilain muuttamista siten että vakuutuslääkäreille palautetaan totuusvelvoite? 

Tuo toinen väittämäsi on täyttä politiikkaa eikä todellisuudessa tarkoita mitään, käsittääkseni vain lääkärin koulutuksen saanut henkilö voi tehdä lääketieteellisiä lausuntoja. Vai onko vakuutusyhtiöillä juristitkin käyneet lääkärin koulutuksen?  Ja koska sinä Piritta Poikonen olet juristi, niin oletan että tiedät Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen että korvauskäsittelijä ei saa osallistua vakuutuskorvauspäätöksen tekoon. 

Voisin lopuksi käyttää tähän vanhaa ja kulunutta oikeustermiä. Olisi pitänyt ymmärtää Piritta Poikonen.


Kuntoutusta ja unohtumattomia hetkijä.


Kuten varmaan moni tietää, niin olin viikon mittaisella kuntoutusjaksolla Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa, minkäänlaista kokemusta minulla ei kyseisestä paikasta ollut muuta kuin mitä ystävät olivat kertoneet, joten en osannut odottaakkaan mitään.

Varmasti se, kun ei osaa odottaa mitään niin silloin kaikki osaa yllättää ja nyt yllätys oli erittäin positiivinen. Vaikka päivät olivat täynnä yksilö ja ryhmäterapiaa jäi aikaa myös muulle ohjelmalle. Oli makkaranpaistoa, karaokea, kuorolaulu esitystä ja saunomista sekä uintia.

Suurin yllätys oli kuitenkin muut kuntoutujat joihin tutustuin, se ystävyyden määrä ja avoimuus oli käsin kosketeltavaa. En toki voi olla mainitsematta sitä henkilökuntaa joka omalta osaltaan sai minusta kaikki mehut irti, mutta niin se oli tarkoitettukkin.

Haluan kiittää kaikkia jotka itsensä tästä tunnistaa ja toivotan teille kaikille erittän hyvää jatkoa.

Iso kiitos myös mtv:n toimittajille joiden kanssa keskustelin, olen tedella iloinen siitä ammattitaidosta ja aivovammatietoisuudesta jota en osannut odottaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti