Elämään opettelua

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Vakuutuslääkärit saattohoidossa

Hiekkalaatikon vallanvaihto.




On ollut erittäin mukaavaa seurata tapahtumasarjaa siitä kuinka yksi toisensa jälkeen tämän maan vakuutuslääkärijärjestelmän puolustajajista on poistunut itku silmässä tältä alun perin yhteiseltä hiekkalaatikolta, jonka vakuutusyhtiöt ja vakuutuslääkärit olivat kokonaan päässeet valtaamaan.

"Äiti tuu ikkunaan täällä, huutaa LähiTapiola!" Kaikuu pihan perältä. Ikkunasta kurkistava vakuutusalan äiti Finassiala Ry yrittää lohduttaa tuota itkevää vakuutusyhtiötä parhaansa mukaan.
Äiti Finassiala Ry:n resurssit ovat kuitenkin rajalliset koska, myös muut vakuutusyhtiöt odottavat lohdutusta.

Nenää niiskuttaen vakuutusyhtiö Pohjola kertoo äiti Finassiala Ry:lle, että pihan vammaiset ovat vallanneet hiekkalaatikon, eikä edes vakuutusyhtiöiden paras kaveri ja pihan kovis Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry ei pystynyt puolustamaan tuota vallattua leikkipaikkaa.

Äiti Finassiala Ry pyytää kaikkia vakuutusyhtiöitä istumaan rinkiin ja kutsuu myös Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry:n liittymään seuraan.

Äiti Finassiala Ry kertoo nyyhkyttäville vakuutusyhtiöille, että kuinka pihan ilkeät vammaiset ja rahvaat ovat nousseet kapinaan myös muissakin asiaoissa, jopa äiti Finassiala Ry:n hyvä ystävä kompuroiva Suomen hallitus on joutunut nielemään ylpeytensä, kun ei pystynytkään myymään vammaisten ihmisoikeuksia naapurikylässä asuville yksityisille palveluntuttajille.

Äiti Finassiala Ry kertoo kauhistuneille vakuutusyhtiöille, että Äiti Finassiala Ry:n hyvä ystävä kompuroiva Suomen hallitus on saanut ei myytävänä kansalaisaloitteen jossa oli peräti 72 000 allekirjoitusta. Kompuroiva Suomen hallitus oli saanut myös toisen suuttuneiden rahvaiden kansalaisaloitteen työttömyysturvan aktiivimallin kumoamisesta jonka oli allekirjoittanut yli 140 000 vihaista kansalaista.

Piirissä lattialla istuvat vakuutusyhtiöt ja pihan kovis Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry katselevat äiti Finassiala Ry:tä silmät vetisinä ja alahuuli väpättäen. Vakuutusyhtiö If nostaa kätensä ylös kysyäkseen äiti Finassiala Ry:tä, että miksi rahvaat ovat niin vihaisia meille? Me olemme kuitenkin heitä ylempänä ja olemme aina saaneet leikkiä pihalla niin kuin olemme halunneet.

Äiti Finassiala Ry katsoo vakuutusyhtiö If:ä ja miettii samalla miten kertoisi, että myös pihan vammaiset ja rahvaat ovat yhdistäneet voimansa ja keränneet vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamista vaativaan kansalaisaloitteeseen kohta 55 000 allekirjoitusta ja äiti Finassiala Ry:n ystävä kompuroiva Suomen hallitus joutuu lopettamaan lattialla istuvien vakuutusyhtiöiden rahakkaan leikin puolustamisen.

Äiti Finassiala Ry kerää voimia ja hengittää muutaman kerran syvään rauhoittaakseen itseään, ettei nuo lattialla istuvat vakuutusyhtiöt huomaisi sitä pelkoa mitä äiti Finassiala Ry tuntee.

Rakkaat pikku vakuutusyhtiö kullannuput ja sinä pihan pahin Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry. Äiti Finassiala Ry:llä on nyt ikävää kerrottavaa. Nyt on käynyt niin, että kaikki pihan vammaiset ja rahvaat ovat hyvin suuttuneita meille. Rakkaat vakuutusyhtiöt, te ette enään voi leikkiä tuossa pihan hiekkalaatikossa yksin. itse asiassa te ette voi leikkiä siellä enään ollenkaan, eikä edes pihan kovis Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry voi enään auttaa. Anteeksi tästä, mutta nyt äiti Finassiala Ry on hyvin pahoillaan, että vammaiset ja rahvaat eivät enään tottele.

Itku muuttuu suoranaiseksi paruksi lattialla istuvien vakuutusyhtiöiden ja Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry:n keskuudessa. Vapisevalla äänellä ja nenää niiskuttaen LähiTapiola kysyy äiti Finassiala Ry:tä, että voisiko pahamaineiset veljekset muutoksenhakulautakunnat auttaa ja tulla valtaamaan pihan hiekkalaatikon vakuutusyhtiöille takaisin?

Mutta äiti Finassiala Ry ravistaa päätään merkiksi siitä, että edes nuo pahamaineiset veljekset eivät voi enään auttaa. Äiti Finassiala Ry kertoo täydessä itkussa oleville vakuutusyhtiöille ja pihan pahikselle Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry:lle, että pahamaineisten veljesten muutoksenhakulautakuntien isä rötösherra Vakuutusoikeuskaan ei voi enään tehdä asialle mitään.

Ainoa toive on äiti Finassila Ry:n hyvä ystävä kompuroiva Suomen hallitus, mutta vammaisten ja rahvaiden suuttumus on niin suurta, että kompuroiva Suomen hallitus ei uskalla puolustaa itkeviä vakuutusyhtiöitä, pihan kovista Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry:tä eikä äiti Finassiala Ry:tä, myös pahamaineiset veljekset muutoksenhakulautakunnat ja heidän isä rötösherra Vakuutusoikeus ovat menettäneet valta-aseman.

Äiti Finassiala Ry yrittää rauhoitella itkeviä vakuutusyhtiöitä ja pihan kovista Suomen vakuutuslääkärien yhdistys Ry:tä ja toivoo, että he pyytäisivät anteeksi pihan vammaisilta sekä rahvailta. Näin heillä olisi vielä joskus mahdollisuus päästä leikkimään pihan hiekkalaatikolle tasavertaisina vammaisten ja rahvaiden kanssa.



Aivovamman monet kasvot.



Minulta on usein kysytte eri yhteyksissä miltä aivovamma tuntuu? Tunteeko sen jotenkin? Millä tavalla sen huomaa arjessa?

Varmaan mitään yhtä ja oikeaa vastausta näihin kysymyksiin ei ole, mutta yksi yhteinen piirre siinä kuitenkin on.

Niinpä ajattelin tehdä aivovammasta lorun joka toivottavasti avaa läheisten ja muidenkin silmiä.


Niin minä sinua vain.

Ethän vain ole unohtanut niitä meidän 
kylmiä, kuumia, jäätäviä, paahtavia ja polttavia
öitä joita yhdessä koimme?

Etkä niitä
Sykkiviä, tykyttäviä, hakkaavia ja jyskyttäviä
hetket joita sinulle tarjoilin?

Muista myös ne
Viiltävät, pistävät, terävät ja lävistävät
tunteet.

Minä haluan sinua
Puristaa, rutistaa, vääntää ja kääntää
jotta muistat minut.

Vaikka joskus tunnun
Ärsyttävältä, sietämättömältä, kauhealta, hirveältä
kiusalliselta, pinnalliselta ja tappavalta
niin, silti olen sinun.

Jos vain yrität unohtaa minut, niin minä
Muserran
sinut.

Takaan, että tunnet
Ahdistusta, masennusta ja pelottavia
hetkiä.

Kaikesta huolimatta pidät minua
säteilevänä.


Tältä aivovamma tuntuu, se kaikki kipu ja ne tunnteet joita me vammautuneet koemme. Vaikka me hymyilemme, niin se on vain tapamme yrittää unohtaa kaikki ne kivut ja pelottava todellisuus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti