Elämään opettelua

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Riippuvaisen tutkimus

Kaiva sinä, minä peitän jäljet.



Validiassa tapahtui vallankaappaus vakuutusyhtiöiden että TAYS:in ja HUS:in toimesta vuonna 2016 jolloin uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin vakuutusyhtiömyönteinen Kristiina Silver. Vallankaappauksessa oli mukana myös Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen joka toimii Validian hallituksen puheenjohtajana ja näin pystyy ohjailemaan Kristiina Silverin kautta tätä uutta toimintamallia.

Validian hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen toimii myös Janne Leinosen esimiehenä, Janne Leinonen on puolestaan vakuutuslääkäri yhdistyksen puheenjohtaja. Jotta Validia saatiin lopullisesti vakuutusyhtiöiden syliin valittiin jo toistamiseen uudeksi ylilääkäriksi HUS:in neurologi Aarne Ylinen vuoden 2017 alusta, Aarne Ylinen on ollut perustamassa TAYS:in ja HUS:in aivovammapolitkinikoita, joista TAYS on tehnyt vakuutusyhtiöiden kanssa sopimuksen aivovammojen alidiagnoinnista, myös HUS:lla oli saman tapainen sopimus, mutta asiasta tehtiin kantelu jonka seurauksena vakuutusyhtiöt eivä voi lähettää potilaita enään alidiagnoitavaksi HUS:iin.

Pian Aarne Ylisen valinnan myötä Helena Huhmarin ansiokas työ tehtiin täysin mahdottomaksi ja hän irtisanoutui keväällä 2017 Validiasta. Tästä alkoi Helena Huhmarin, Olli Tenovuon, Ville Leinosen ja Jukka Turkan ajojahti. Ajojahdin tarkoituksen on valheellisin perusten mustamaalata maamme huippu neurologit.

Ajojahdista todisteena on lukuisia esimerkkeja ja tässä niistä muutama:

Ensimmäinen esimerkki: Helsingin Sanomat uutisoi, että Validian johto on huhtikuussa 2017 tehnyt kantelun Valviraan Helena Huhmarista. Valvirasta saadun tiedon mukaan Helsingin Sanomat ei ole saanut tietoansa Valvirasta vaan tieto on tullut jotain muuta kautta. Toisin sanoen tämän porukan joka aloitti tämän mustamaalaamisen.

Mikä tämä porukka sitten on ja mitkä ovat heidän intressit? Tähän hiekkalaatikolta poispotkittuun porukkaan kuuluu TAYS:sta Johanna Rellmann ja Jari Honkaniemi. Seinäjoen keskussairaalasta Lauri Herrala. OYS:in Juha Huhtakangas ja Kymenlaakson sote kuntayhtymän Ilkka Pieninkeroinen. 

Eli joku tai jotkin näistä lääkäreistä on kertonut Helsingin Sanomille Validian tekemästä valituksesta, tarkoituksenaan vain vahingoittaa yhtä maamme huippu neurologia. 

Toinen esimerkki. Miksi Helsingin Sanomat käyttää uutisoinnissaan vain lääkäreitä jotka on tunnetusti kallellaan vakuutusyhtiöihin ja jotka toimivat vakuutusyhtiöiden todistajina oikeudessa?

Kolmas esimerkki. Helsingin Sanomien toimittaja Paavo Teittinen osoittaa suurta ammattitaidottumuutta ja puolueellisuutta, kun hän ei tunne edes termistöä. Uutisessa puhutaan piiskaniskuvammasta vaikka kyse on kaularankavammasta. Toimittaja ei myöskään kerro siitä miten kaularankavamma diagnosoidaan ja mitkä sen haitta-asteluokitus on. 

Neljäs esimerkki: Kaikki 5 edellä mainittua lääkäriä lisättynä Aarne ylisellä kertoo Helsingin Sanomissa, kuinka Helena Huhmar on " Heiluttanut porkkanaa potilaan edessä " puhuessaan leikkauksesta, uutisessa kerrotaan myös Helena Huhmarin pakottaneen tämän " Millan " leikkaukseen. Uutisoinnissa puhutaan, ettei leukkaukseen ollut lupaa vaan se tehtiin " Tiskin alta "

Käsittääkseni KYS on hakenut lupaa leikkauksiin, koska Suomessa ei voida tehdä leikkauksia ilman sairaanhoitopiirin johtajalääkärin lupaa, vaikka johtavaylilääkäri Jorma Penttinen väittää ettei lupaa oltu haettu. Näyttää pahasti siltä, että Jorma Penttinen on pesemässä kätensä ja tunkee asiapapereita silppuriin.

Savon Sanomien haastattelema sairaanhoitopiirin johtava ylilääkäri Jorma Penttinen osoitti todella huonoa makua ja käsittämätöntä harkitsemattomuutta kertoessaan, että Ville Leinonen olisi leikannut ilman lupaa. Tämä ei voi pitää paikkaansa ja sen tietää myös itse Jorma Penttinenkin.

Lisäksi Penttinen väittää, että Helena Huhmar olisi höynäyttänyt Ville Leinosen leiriinsä. Voin kertoa sinulle Jorma Penttinen, että Ville Leinonen on yksi maamme parhaimpia neurokirurgeja ja hän varmasti toimii mielellään yhteistyössä niin Huhmarin, Tenovuon ja Turkan kanssa ilman mitään höynäytyksiä.

Luulen että Jorma Penttinen on hyvin katkera siitä että menetti tämän huippu neurokirurgin, koska Ville Leinonen ei toimi enään KYS:ssä. 

Kyllä täytyy olla epätoivoinen tilanne niin vakuutusyhtiöiden kuin vakuutusyhtiömyönteisillä lääkäreillä, että kehtaavat mustamaalata ja haukkua maamme johtavia aivovamma neurologeja ja neurokirurgeja.

Siinä muutama esimerkki, enemmänkin olisi vaikka kuinka paljon, kuten Olli Tenovuon blogistakin selviää. 

Palataan takaisin Validiaan ja siihen vakuutusyhtiöiden, TAYS:in, HUS,in ja Valtiokonttorin sekä vakuutuslääkäri yhdistyksen masinoimaan vallankaappaukseen.

Validia päätti teettää sisäisen selvityksen aivovammojen " ylidiagsoinnista " koska TAYS:in neurologit olivat havahtuneet, että heidän lähettämät potilaat palaavat takaisin Validiasta todellisella diagnoosilla. Eihän tämän näin pitänyt mennä ja vakuutusyhtiöt alkoivat hengittämään Rellmannin ja Honkaniemen niskaan.

Validia ajoitti selvityksen ajalle 1.5.2014 - 31.12.2016 ja selvityksen tekijäksi valittiin tietoisesti TAYS:in neurologian erikoislääkäri Jukka Peltola. Jukka Peltolalla on vahvat siteen niin Rellmaniin kuin Honkaniemeenkin.

Jukka Peltolalla on myös sidoksissa lääketieteellisten julkaisujen muodossa  Aarne Yliseen, Jari Honkaniemeen, Johanna Relmanniin, Lauri Herralaan, Juha Huhtakankaaseen sekä Ilkka Pieninkeroiseen, eli kaikkiin jotka ovat tämän mustamaalaamisen taustalla.

Jukka Peltola tutki kaikkiaan 117 kuntoutujan potilastietoja josta 36 kuntoutujan vamma-astetta oli korotettu. Luulen että nämä 36 kuntoutujaa oli lähetetty TAYS:stä Validiaan ja pelko siitä että tämä TAYS:n harjoittama aivovammojen alidiagnosointi olisi paljastunut niin päätettiin alkaa etsimään syyllistä ja kohteeksi valikoitui Helena Huhmar.

Kyseenalaistan pakostakin Jukka Peltolan tekemän Validian sisäisen selvityksen täysin puolueellisena ja jonka tarkoituksena on ollut vain epätoivoinen yritys osoittaa Helena Huhmarin tehneen jotain väärää.

Validia myös tiedotteessaan painottaa, että he ovat toimineet STM:n potilaskirjoista annetun asetuksen mukaan, mutta jokainen saa tehdä omat johtopäätöksensä.

STM:n asetus kuuluu näin: Potilaan hoitoon tai siihen liittyviin tehtäviin osallistuvat saavat käsitellä potilaskirjoja vain siinä laajuudessa kuin heidän työtehtävänsä ja vastuunsa sitä edellyttävät.

Sopii varmaan kysyä onko Jukka Peltola ollut Validiassa töissä ja ollut hoitamassa näitä 117 kuntoutujaa? Jos ei niin hänellä ei ole oikeutta tutkia salassapidettäviä potilastietoja ilman kuntoutujan suostumusta.

Luulisi Johanna Rellmannin ja Jari Honkaniemen ymmärtävän sen tosiasian, että aivovamman saaneen potilaan yksilölliset oireet ja kognitiiviset haasteet selviää vain pitkän seurannan yhteydessä, eikä millään pikaisella tutkimuksella.

Juuri tästä pikaisesta tutkimisesta ja Käypä-hoito suosituksen kuvantamistavoista johtuen aivovammat diagnosoidaan liian lieviksi. Helsingin Sanomien uutisen mukaan on erittäin poikkeuksellista, että potilas saisi vaikean diffuusi aksoni vaurion, vaikka aivokuvissa ( TT ja tarvittaessa MRI niin kuin Käypä-hoito suositus edellyttää ) ei näkyisi pistemäisiä verenvuotoja.

Ensinnäkin, diffuusi aksoni vaurio, eli solutason aivovamma ei näy TT eikä MRI kuvissa, mitä tulee mahdollisiin vernpurkautumiin jotka tässä kyseisessä vammassa ovat lähinnä hiusverisuonten repeytymiä näkyvät vasta 1,5 viikon kuluttua tapaturmasta ja häviävät jo viikon sisällä, eli aikaikkuna näiden pistemäisten verenpurkautumien löytymiseen on sellainen ettei niitä nähdä traumakuvantamisessa heti tapaturman jälkeen. 

Se neurologi joka haluaa väittää toista voi tulla omilla kasvoillaan julkisuuteen kertomaan oman faktansa, en usko että sellaista puoskaria tästä maasta löytyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti