Elämään opettelua

maanantai 13. marraskuuta 2017

Armagettonin arkkitehdit

Vakuutusyhtiöt harrastaa ihmiskauppaa.


Oletko koskaan tullut miettineeksi minkä hintalapun vakuutusyhtiö sinun kylkeesi liimasi, kun turvaa tulevaisuuden varalle niiden kaunopuheiden perusteella ostit? Tulitko miettineeksi sitä tosiasiaa, että vakuutusyhtiö myi sinut heti kun allekirjoitit sopimuksen, sinusta tuli ihmiskaupan uhri.

Miten Suomessa sitten harjoitetaan ihmiskauppaa? Asian selville saaminen vaati niiden lukemattomien aivovammautuneen ja niskan retkahdusvamman saaneen kertomukset, näitä asioita yhdistelemällä alkoi tämä karu kokonaiskuva paljastumaan. Vakka olen paljon kirjoittanut niin silti sen julma raakauus ja täydellinen välinpitämättömyys yllätti minut täysin.

Se että tämä suomessa harjoitettava ihmiskauppa on erittäin hyvin organisoitua ja kaikki tapahtuu valtaapitävien silmien alla ja vieläpä ihan ylimpää johtoa myöten, tästä huolimatta kukaan ei oikeasti uskalla puuttua asiaan rahahanojen kiinni menemisen pelossa. Aito puuttuminen ihmiskauppaan tietäisi poliittista itsemurhaa. Ainoastaan jos halutaan naama lehteen niin silloin ollaa uhrin asialla, luvataan puuttua ja korjata tämä julma vääryys. Tämä tapahtuu yleensä joka neljäs vuosi, tai silloin kun halutaan peitellä jotain muuta.

Ketkä tätä organisoitua ihmiskauppaa sitten pyörittää? Minulla meni hetki ennen kuin pääsin tämän kokonaisuuden jäljille, joistain merkeistä olen kirjoittanutkin aikaisemmin, mutta tämä lopullinen laajuus vaati melkoiset ponnistelut useammalta ihmiseltä. Kuten otsillo jo kertoo, niin vakuutusyhtiö on kaiken keskiössä. Vakuutusyhtiöt tekevät ostopalvelusopimuksia niin julkisten kuin yksityisten terveyspalvelujen tuottajilta, vakuutuslääkäreiltä, lautakunnilta ja vakuutusoikeudesta. Tähän lailliseen ihmiskauppaan on onnistuneesti sotkeutunut myös Kela.


Vammautunut ostetaan terveeksi.


Ja näin tämä ihmiskauppa toimii. Asiakas ostaa vakuutuksen, samalla hänestä tulee valtavan koneiston kauppatavaraa. Asiakas joutuu onnettomuuteen ja saa vaikean aivovamman ja niskan retkahdusvamman. Ambulanssiyksikkö täyttää ensitietokaavakkeen puutteellisesti, tätä tapahtuu niin usein, että alkaa tuntumaan jo ohjatulta toiminnalta. Vammautunut kuvataan vain tt kuvauksella, vaikka käypä-hoito suositus antaa mahdollisuuden vaihtoehtoisiin kuvausmenetelmiin, mutta tätä ei käytetä. Jos hyvä tuuri käy saa vammautunut jopa lähetteen jatkotutkimuksiin, mutta suurin osa palaa kotiin käsissään lappu josta selviää diagnoosi aivotärähdys ja niskan venähdys.

Osa vammautuneista tyytyy tähän ja mahdollisesti yrittää palata jopa työelämään, mutta usein siinä onnistumatta, tämä epäonnistunut kokeilu johtaa sairaslomakierteeseen ja Kelan kanssa asioimiseen, epäoikeudenmukaisiin päätöksiin ja lopulta valituskierteeseen sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan kanssa. Mistä ne epäoikeudenmukaiset päätökset sitten johtuu? Suurin syy on väärä diagnoosi ja tietoinen alidiagnosointi.

Ne onnekkaat vammautuneet jotka saavat oikeaa hoitoa tai osaavat hakeutua oikeaan hoitoon sekä tutkimuksiin saavat vammojensa mukaisen diagnoosin sekä kuntoutuksen. Tätä onnenkantamoista vakuutusyhtiöt eivät tule hyväksymään vaan ryhtyvät systemaattiseen puolustautumis taisteluun ja jopa potilaan vammojen vähättelyyn. Ensiksi vammautunut lähetetään vakuutusyhtiön valitsemaan sairaalaan ja tänä päivänä se on Tays joka tutkii vammautuneen sekä alidiagnosoi potilaan vakuutusyhtiön toiveiden mukaan.

Tästä on olemassa selvät todisteet jotka tullaan paljastamaan ajallaan.


Vakuutuslääkäri poistaa syy-yhteyden.


Näiden alidiagnosointien ja vähättelyjen jälkeen vakuutusyhtiö tekee lähes poikkeuksetta kieltävän korvauspäätöksen vedoten syy-yhteyden puuttumiseen, piittaamatta korkeimmanoikeuden ennakkoratkaisuista, mutta tämä näyttää olevan täysin laillista vain vakuutusyhtiöille.

Mikä on sitten vakuutuslääkärin vastuu? Sellaista ei ole. Vakuutuslääkäri saa keksiä päästään mitä ihmeellisimpiä satuja potilaasta ilman lääkärin totuusvelvoitetta. Vakuutusyhtiöt maksavat lausuntopalkkioita vakuutuslääkäreille, joten puolueettomuus on omituinen käsite tässä yhtälössä.

Tässä kohtaa ne vammautuneet, joilla vakuutuksena on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus pystyvät viheltämään pelin poikki ja hastamaan vakuutusyhtiön käräjäoikeuteen. Tämä tulee kuitenkin maksamaan useita kymmeniä tuhansia euroja, mutta mahdollisuudet voittaa vakuutusyhtiö on hyvät, koska käräjäoikeudessa ei ole vakuutusyhtiöihin sidonnaisia tuomareita, toisin kuin vakuutusoikeudessa.

Entä ne joiden vammautumista hoidetaan lakisääteisen tapaturmavakuutuksen sopimuksen mukaan? He eivät voi viedä asiaa käräjäoikeuteen vaan heidän täytyy hakea muutosta eri lautakuntien kautta, kuten liikennevahinko lautakunta tai tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta sekä monet muut lautakunnat. Lähes poikkeuksetta näiden lautakuntien lääkärijäsenet ovat tavalla tai toisella sidonnaisia johonkin vakuutusyhtiöön joten muutoksen saaminen vakuutusyhtiön päätökseen on erittäin epätodennäköistä. 

Nämä lautakunnat käyttävat aivan samoja asiantuntijoita päätöksen teossa kuin ne joilta vakuutusyhtiöt ostavat omat lausuntonsa. 

Myös näistä sidonnaisuuksista on olemassa todisteet jotka tullaan paljastamaan ajallaan.

Entä mikä on seuraava porras johon vammautunut voi viedä vakuutusyhtiön epäoikeudenmukaisen päätöksen? 


Vakuutusoikeus ei ole riippumaton.


Vakuutusoikeuden lääkärijäsenilla ja lääkärivarajäsenillä on sidonnaisuuksia vakuutusyhtiöihin joko suoraan tai välillisesti yksityisen terveydenhuollon kautta. Vain noin 34% jäsenistä on riippumattomia vammautuneen terveydenhoidon aikaisiin yrityksiin tai henkilöihin sekä vakuutuspäätöksen tekijöihin. Tämä vääristymä johtaa siihen, että vain noin 9% vakuutusoikeuden päätöksistä tehdään vammautuneen hyväksi.

Myös vakuutusoikeus käyttää samoja asiantuntijoita kuin muutosksenhakulautakunnat ja vakuutusyhtiöt. 


Vakuutusyhtiöt ostavat vammautuneen hiljaiseksi.


Viime aikoina on ollut paljon puhetta, kuinka vakuutusyhtiöt tekevät kahdenkeskeisiä sopimuksia vammautuneen kanssa ohi asianajajan. Tämä on täysin vakuutusyhtiöiden masinoima ratkaisu jossa pienellä kontoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä sinnittelevän vammautuneen tilannetta käytetään häikäilemättä hyväksi. Vakuutusyhtiö lupaa vammautuneelle joitain kymmeniä tuhansia euroja korvausta, mutta samalla vammautuneen suu maksetaan hiljaiseksi yksipuolisella vaitiolovelvotteella.

Tuollainen korvaussumma tuntuu suurelta vammautuneen elämäntilanteeseen ja kiusaus tehdä sopimus on varmasti suuri, mikäli vammautuneella on asianajaja joutuu hän maksamaan asianajajan palkkion plus keskeyttämiskorvauksen, tämä maksettava summa saattaa nousta jopa yli kymmeneen tuhanteen euroon, mutta tätä ei vakuutusyhtiö kerro sopimusta tehdessään. Loppujen lopuksi vammautuneelle itselleen saattaa jäädä vain murto-osa tuosta korvauksesta kaikkien kulujen jälkeen.

Vaikka vammautuneen elämäntilannetta ollaan käytetty räikeästi hyväksi on vakuutusyhtiö pessyt kätensä koko asiasta.


Ihmiskaupan uhrit.


Vakuutusyhtiöiden terveeksi ostamat vammautuneet eivät saa heille kuuluvaa asianmukaista hoitoa eikä vakuutusehdoissa määrättyä korvausta. Tämä räikeä ihmiskauppa ja rakenteellinen korruptio syrjäyttää vammautuneita ja ajaa osan jopa itsekkäisiin ratkaisuihin. Tämä kaikki tapahtuu maamme johdon silmien alla, ilman että kukaan puuttuisi asiaan.

Ihmettelen miten vakuutusyhtiön korvauskäsittelijät, vakuutuslääkärit, lautakunnan jäsenet, vakuutysoikeuden jäsenet sekä maamme poliittinen eliitti pystyvät nukkumaan yönsä rauhassa, joko he ovat täysin tietämättömiä ja elävät omassa pienessä kuplassa tai sitten he ovat tunnevammaisia kylmiä oman edun tavoittelijoita joita ei pieni ihminen voisi vähempää kiinnostaa.

Olkaa rohkeita ja puuttukaa tähän ihmiskauppaan jossa vammautuneet ovat vain kauppatavaraa, puuttukaa ilman, että haluatte vain julkisuutta, ilman oman edun tavoittelua. Puuttukaa aidosti ja näyttäkää että välitätte, me emme muuta pyydä.

Me vammautuneet olemme saaneet tarpeeksi tästä syrjivästä kulttuurista ja tulemme tuomaan julkisuuteen sekä median tietoisuuteen hyvin raskaita todisteita vakuutusyhtiöiden, valtiokonttorin ja poliittisen eliitin rakenteellisesta korruptiosta. 

Tämä ihmisarvojen polkeminen tulee lopettaa. Me emme ole myytävänä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti