Elämään opettelua

perjantai 24. marraskuuta 2017

Strömsö syndrooma

Miten se niin kuin sun omasta mielestä meni?


Albert Einstein on joskus sanonut, että jos et ymmärrä kuusi vuotiasta lasta niin tuskin osaat silloin puhua edes hänen kanssaan, tätä samaa aikoja kestänyttä viisautta voisi hyvin käyttää vihreiden kansanedustajaan Heli Järviseen.

Heli Järvinen ei päästänyt yhtä sammakkoa suustaan vaan peräti kokonaisen sammakko populaation pomppimaan pitkin eduskuntatalon käytäviä. Siinä on nyt oiva tilaisuun noilla kukkahattu viherpiiperöillä seurata tuon eläinkunnan edustajan edesottamuksia.

Mitä Heli Järvinen sitten sanoi? Tässä suora lainaus eilisestä vakuutuslääkärijärjestelmää koskevassa lakialoite keskustelusta. Tässä yksi suora lainaus.

- Koska tällä hetkellä työkyvyttömyyseläkettä hakee vuosittain vajaat 30 000 ihmistä, mutta nyt meillä on käsittelyssä hallituksen aloite aktiivimallista joka tarkoittaa sitä, että jokaisen työttömän pitää kolmen kuukauden työttömyysjakson aikana tehdä viikko töitä, toimia vastaava aika yrittäjänä tai osallistua työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin.
Jos hän ei tee näitä toimia hänen työttömyystyurvaansa leikataan 4,65% seuraavien 65 maksupäivän ajan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että monella paikkakunnalla jossa työvoimaviranomaiset eivät pysty tarjoamaan  työvoimapoliittisia toimenpiteitä kuten kursseja, koulutuksia ja niin edelleen, paikkakunnilla joissa ei ole  aidosti avoimia työpaikkoja eikä tätä määritelmää pysty toteuttamaan jää yksi todellinen vaihtoehto tästä karenssista poispääsyyn.
Hyvät kolleegat se liittyy työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Koska jokainen työkyvyttömyyseläkettä hakeva vapautuu tästä karenssista, käytännössä se tarkoittaa siis sitä että jokaisen työttömän joka ei pysty työllistymään, joka ei pysty osallistumaan työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin esimerkiksi sen takia että niitä ei ole tarjolla kannattaa mennä nettiin, klikata työkyvyttömyyseläkehakemus, koska sen eläkkeen hakemuksen käsittelyaikana ei voi tämän karenssin piiriin joutua.

Luuletko Heli Järvinen oikeasti, että aivovammainen tekeytyy tarkoituksella vammaiseksi, ettei hänen tarvitse osallistua työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin?

Luuletko Heli Järvinen oikeasti, että työkyvyttömyyseläkettä voi hakea ihan vaan netin kautta ilman lääkärin tekemää työkyvyttömyyspäätöstä?

Olisiko syytä tarkistaa faktat ennen puheen pitämistä? Esittämäsi luvut jotka koskivat Tamlaa ja Vakoa olivat aivan liian kaunisteltuja. Esimerkiksi vuonna 2016 Vakoon viedyistä valituksista vain 8% päätyi vakuutuksenottajan hyväksi.

Oletko tietoinen, että lähes kaikissa muutoksenhakulautakunnissa on pelkästään vakuutusyhtiöiden edustajia päättämässä vakuutuksenottaneen valituksesta?

Oletko tietoinen, että vakuutusyhtiöt ostavat tietyiltä lääkäreiltä asiantuntijalausuntoja ja ostavat heitä todistamaan oikeudessa vammautunutta vastaan maksamalla heille peräti 4000€

Me vammautuneet joudumme joka päivä kohtaamaan näitä vakuutusyhtiöiden ja vakuutuslääkärien ylimielisyyttä, me joudumme joka päivä kuulemaan arvosteluja ja väheksyntää.
Me yritämme tästäkin huolimatta pysyä kiinni yhteiskunnassa osallistumalla kukin omilla voimavaroillaan tämä yhteiskunnan toimintaan, tästä huolimatta sinä väität meidän vain välttelevän työvoimapoliittisi toimenpiteitä.

Sinä Heli Järvinen loukkaat ja huomattavan selvin sanoin aliarvostat vammautuneita ihmisiä, käytöksesi ei ole asianmukaista eikä asiaankuuluvaa. Käytöksesi ei ole kansanedustajalle sopivaa, toimintasi osoittaa julmaa piittaamattomuutta meitä satoja tuhansia ihmisiä kohtaan jotka ovat vammautuneet, mutta tästä huolimatta yrittävät niillä vähäisilläkin voimavaroillaan osallistua tämän yhteiskunnan ylläpitämiseen.

Vaadin sinulta Heli Järvinen julkista anteeksipyyntöä loukkaavista sanoistasi ja väitteistäsi.

Hyvä Touko Aalto, ymmärrätkö kuinka suurta joukkoa Heli Järvisen loukkaavat kommentit koskee?
Me vammautuneet olemme tiiviissä yhteydessä toisiimme ja voimme yhteisellä päätöksellä vaikuttaa merkittävästi edustamasi puolueen kannatukseen seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vain anteeksi pyyntö ratkaisee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti