Elämään opettelua

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Joutsenlaulun jälkeen tuli hiljaisuus.

S/S Tays otti pohjakosketuksen. 


Mayday, mayday.... Kuului kuin yhdestä suusta. Tays:in korruptoituneet lääkärit olivat viimein tajunneet jäänneesä kiinni tuosta symbioosista, jossa he olivat pitkään vakuutusyhtiöiden kanssa eläneet. Hätähuudon kuuli myös Tays:n hallitus, joka todennäköisesti ohjeisti aivovammapolin ja siihen liittyvien muiden osastojen lääkäreitä pysymään hiljaa, eikä enään kommentoimaan koko asiaa niin lehdistön kuin sosiaalisen median välityksellä.

Kumpa asiat ratkeisivat näin helposti, jos jostain ei puhuta, niin sitä ei ole tapahtunut. Tällä loistavalla yhtälöllä koko maailma olisi täynnä rakkautta ja rauhaa. Asiat ei vain ole näin yksinkertaisia, se mitä on tehty ei häviä vaikenemalla ja siksi katson velvollisuudekseni tuoda asiaa jälleen päivänvaloon.

Aloitetaan avaamalla tätä Tays:n ja vakuutusyhtiöiden symbioosia hieman tarkemmin, näin päästään tämän vallallaan olevan rakeentellisen korruption, lukemattomien sidonnaisuuksien sekä vakuutusyhtiömyönteisten lehtiartikkeleiden alkulähteille ja ennen kaikkea henkilöitymään muutamaan tiettyyn lääkäriin.

Vakuutusyhtiöt ovat jo pidempään lähettäneet aivovammautuneita ja niskanretkahdusvammasta kärsiviä potilaita alidiagnoitavaksi Hus:iin ja Tays:iin. 
Nyt kun Hus ei saa ottaa enään yhtään vakuutusyhtiön lähettämää potilasta vastaan ilmi tulleiden räikeiden sidonnaisuuksien johdosta, päättivät vakuutusyhtiöt tästäkin huolimatta jatkaa tätä tuottoisaa aivovammabisnestä.

Se että vakuutusyhtiöt ja Tays ovat sopineet aivovammaisten että niskan retkahdusvamman saaneiden järjestelmällisestä alidiagnoinnista ollaan toimintaa laajentamassa myös selkäydinvamman saaneisiin.

Tästä alidiagnoinnista on olemassa selvää näyttöä, kun verrataan vammautuneen hoitavan lääkärin tekemää lausuntoa ja haittaluokka-arviota Tays:ssa tehtyyn vakuutusyhtiön tilaamaan lausuntoon ja haittaluokka-arvioon. Lausuntojen eroavaisuus on merkittävä. Aiemmin diagnosoitu vaikea aivovamma ja niskanretkahdusvamma muuttuu Tays:ssa lieväksi tai jopa erittäin lieväksi. Aivovamma saadaan jopa häviämään kokonaan traktografialla, kun kuvantamisviipaleet ovat paahtoleivän paksuisia.

Tämä tarkoittaa vammautuneen kannalta merkittävää rahallista haittaa, kun tahallisesti alidiagnosoitua lääkärinlausuntoa käytetää vakuutusyhtiön korvauspäätöksen perustana. Pahimmassa tapauksessa selvästi työkyvytön luokitellaan täysin työkykyiseksi ja pakotetaan tekemään työtä joka todellisuudessa vain pahentaa huomattomasti vammautuneen elämänlaatua ja terveyttä. Tämä johtaa vääjäämättä sairaslomakierteeseen ja taisteluun Kelan sekä muiden eläkelaitosten kanssa.

Tästä vakuutusyhtiöiden ja Tays;in välisestä aivovammabisneksestä on tehty kanteluita niin oikeusasiamiehelle, kuin Valviraan sekä sosiaali-ja terveysministeriöön ja näyttää vahvasti siltä, että jotain on tapahtumassa. Siitä todisteena tämä Tays;in lääkärien ja heitä lähellä olevien tahojen hiljaisuus. 

Pierukin voi olla äänetön, mutta kyllä se silti pahalle haisee.


Sidonnaisuuksia on turha yrittää piilottaa.


Mitä tulee sidonnaisuuksiin niin esimerkiksi Johanna Rellman toimii Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnassa (Somla) sekä tällä on hetkellä myös laatimassa uutta aivovamma käypä-hoito suosituksia.

Kun tietää Rellmannin erittäin negatiivisen ja vähättelevän suhtautumisen aivovammoihin niin voi hyvällä omatunnolla kysyä onko hän oikea henkilö toimimaan tuossa käypä-hoito työryhmässä jonka pitäisi olla puolueeton. 

Sitten on Suvi Liimatainen joka toimii Johanna Rellmannin esimiehenä, Suvin vastuualueena on ensihoito jonka läpi nuo kolarissa tai tapaturmassa vammautuneet kulkevat. 
Tästä alkaa vakuutusyhtiöiden ja Tays:n yhteistyö, potilaasta kirjataan hyvin huterat ja puutteelliset alkutiedot johon vakuutusyhtiöt pystyvät vetoamaan korvauspäätöstä tehdessä. 
Ensihoito vastaa viimekädessä myös ambulanssissa tehtävästä ensitietokaavakkeesta joka täytetään poikkeuksetta niin, että potilas kirjataan tajuissaan olevaksi. Tämä on niin yleistä, että toiminnan on oltava ohjattua.

Suvi Liimatainen toimii myös Kelan asiantuntija lääkärinä, joten hän pystyy vaikuttamaan  Tays;ssa tekemiin lääkärinlausuntoihin kielteisellä tavalla. Tämä Suvi Liimataisen sidonnaisuus saattaa johtaa siihen että potilas menettää hänelle kuuluvan tuen.

Sitten tämä Johanna Rellmannin ja Suvi Liimataisen symbioosi. Koska Suvi toimii Kelan asiantuntija lääkärinä ja hänen tekemät päätökset voidaan saattaa potilaan toimesta Somlaan jossa vuorostaan Johanna Rellman toimii valituksen käsittelijänä, niin ei voi muuta sanoa kuin että tämä yhteistyö on vasten kaikkia lakeja.

Sitten on Jari Honkanimi joka ei suoraan ole työsuhteessa Tays:iin, mutta toimii tiiviissä yhteistyössä Johannan ja Suvin kanssa. Jari Honkaniemi tomii usein vakuutusyhtiön todistajana oikeudessa potilasta vastaan.

Tämä pyhä kolminaisuus allekirjoittaa ja julkaisee vakuutusyhtiömynteisiä artikkeleita päivä että aikakausilehdissä. Näissä julkaisuissa käsitellään pääsääntöisesti aivovammaa ja sen ihmeparantamista milloin milläkin menetelmällä tai lääkkeellä.
Artikkeleiden aiheesta käy hyvin ilmi niiden tilaaja ja näin myös maksaja.

Tays:ssa toimii myös joukko muita lääkäreitä jotka ovat vahvasti sidoksissa näihin edellä kuvattaviin vääryyksiin sekä rakenteelliseen korruptioon.


Jättääkö kapteeni uppoavan laivan?


En tiedä keneltä käsky kävi, mutta kaupunkilehti Tamperelainen lopetti kuin seinään Tays:ia koskevan kirjoittelun tässä muutama viikko sitten. Sinänsä ihan ymmärrettävää jossain tapauksissa, kukapa kituvaa haluaisi pilkata? 

Tämä kituva ei ole kuitenkaan vammautunut jonka ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta poljetaan Tays:ssa raskaalla kädellä, eihän niistä jaksaisi kirjoitella? Eihän vammautuneissa ole mitään mediaseksikkyyttä. 
Tällä kertaa kituvan penkillä istuu kuitenkin instituutio, suuri työllistäjä ja poliittikkojen vaalirahoittaja, joten ei ole ihme että asiasta ei haluta meteliä pitää, eikä tuota hiljaisuuden käskynantajaa tarvitse kovin kaukaa hakea. Se taitaa löytyä sekä Tays:n että Kaupungin hallituksesta.

Entä annetaanko kapteenin upota S/S Tays:n mukana? Ei anneta, tällä kertaa kapteeni uppoaa ja laiva pysyy pinnalla. 

Mutta ei pelkoa Suvi, Johanna ja Jari. Teille varmasti löytyy töitä vakuutusalalta, toki nyt kun lakia ollaan muuttamassa ja vakuutuslääkärille tulee totuusvelvoite, voi teidän työnteko vaatia uudelleen koulutusta. Totuuden puhuminen kun on yllättävän vaikeaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti