Elämään opettelua

lauantai 17. helmikuuta 2018

Vakuutusyhtiöiden tiernapojat

Terveeksi maksetut.



Kirjoitin tuossa viime vuonna useasti vakuutuslääkärijärjestelmän raadollisuudesta ja siitä pienestä valon pilkahduksesta joka eduskunnasta nousi, kun Jari Ronkainen ja Sanna Lauslahti tekivät molemmat omat aloitteet vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta siten, että totuusvelvoite palautettaisiin työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Toki mitään suurta kannatusta esitykset eivät saaneet, mutta esitykset lähetettiin sosiaali- ja terveysvaljokuntaan jatkokäsittelyyn, mutta tuolta valiokunnasta on turha odottaa mitään enään tällä vaalikaudella.

Mitä tulee Sanna Lauslahteen, niin hän on jättämässä eduskunnan ja siirtymässä Lääketeollisuus Ry;n toimitusjohtajaksi. Toki Sanna ei ole ainoa kokoomuksen edustaja joka on hypännyt uppoavasta laivasta,
Jyrki Katainen osti itselleen komissaarin paikan Euroopan unionista, tuo paikka maksoi noin 14 miljardia euroa.
Laura Räty siirtyi Terveystalon liiketoimintajohtajaksi.
Lasse Männistö siirtyi Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistusten johtajaksi.
Joonas Turunen siirtyi niin ikään Mehiläiseen kehityspäälliköksi.

Voi vain kuvitella mitä muita palkintovirkoja vakuutusyhtiöt vielä tarjoavat kansanedustajille, jotta totuusvelvoitetta ei saada palautettua lakiin.

Eduskunta on myös omalla käytöksellään tehnyt mahdottomaksi seurata tuota vakuutusyhtiöiden lobbaajien parveilua kansanedustajien ja ministereiden keskuudessa tuhoamalla vieraslistat joka päivä kello 16.00. Tämä käytäntö on tullut voimaan viime vuonna ja se on eduskunnan kansliatoimikunnan tekemä, eli toisinsanoen eduskunnan puhemiehen silloisen Maria Lohela joka edustaa sinisiä kuten työministeri Lindström.

Siinäpä vasta avoimuuden riemuvoitto, uskon vakaasti että vakuutusyhtiöillä on näppinsä pelissä tässä vieraslistojen tuhoamisessa.

Sitten lempiaiheeseen, eli ostettuihin lääkäreihin, vakuutuslääkäreihin ja koska rahasta on aina kiva kirjoittaa niin listataan muutama euro myös näille tiernapojille.

Kuten moni varmaan tietää niin TAYS ja nykyinen Lähitapiola on tehnyt kirjallisen sopimuksen vakuutusyhtiön lähettämien potilaiden tutkimisesta ja diagnoinista. Tuo sopimus on edelleen voimassa ja tuottanut lukuisia alidiagnooseja vakuutusyhtiön hyödyksi.

Koska tämä vakuutusyhtiöiden harjoittama aivovammabisnes on ollut erittäin tuottoisaa, niinpä vakuutusyhtiöt ovat alkaneet lähettämään myös selkäydinvammautuneita TAYS:iin. Tämä tarkoittaa sitä että neliraajahalvaantunut todetaan täysin terveeksi ja työkykyiseksi.

Jotenkin tulee mieleen toisen maailmansodan aikaan Amerikan laivastossa oli käytössä niin kutsuttu hammasraha, eli laivaston hammaslääkäri sai ylimääräisen korvauksen jokaisesta poistetusta hampaasta.

TAYS ja vakuutusyhtiöt ovat ilmeisesti ottaneet saman käytännön ja terveeksi julistavat lääkärit saavat korvauksen tililleen.

Jotta väärinkäytökset eivät vielä tähän lopu, niin TAYS antaa Jari Honkaniemen käyttää virkamiestitteliään sivutoimessa. Tämä on kiellettyä virkamieslaissa, mutta TAYS ei puutu asiaan lukuisista huomautuksista huolimatta.

Jari Honkaniemi toimii sivutoimisesti vakuutusyhtiöiden todistajana / asiantintijana oikeudessa ja saa tästä todistajanpalkkiona noin 5000€ per oikeudenkäynti. Oikeudessa hän käyttää virkamiestitteliä ylilääkäri, vaikka lain mukaan hän ei saisi tätä käyttää.

On varmaan oikeudenmukaista kysyä onko annetut tuomit lainvoimaisia todistajan tahallisen lääketieteellisen aseman vääristelyn johdosta?

Muita TAYS:in lääkäreitä kuten Suvi Liimatainen toimii esimekerkiksi Kelan asiantuntijalääkärinä sekä liikennevahinkolautakunnassa.

Johanna Rellman toimii TAYS:in lisäksi soliaaliturvan muutoksenhakulautakunnassa, sen lisäksi
Rellman toimii myös luennoitsijana useissa tilaisuuksissa jotka ovat pääasiallisesti vakuutusyhtiöiden järjestämiä, joko vakuutuslääkäreille suunnattuja tai terveydenhoidon ammattilaisille järjestettävää aivopesua.

Se että tämä terveydenhuollon kauniit ja rohkeat saa arvoisensa päätöksen, niin lisätään vielä se että Suvi Liimatainen on Johanna Rellmannin esimies.

Jotta asia ei vielä tähän jäisi, tekee tämä kolmikko tiivistä yhteistyötä eri vakuutusyhtiöiden julkaisujen allekirjoittajina.

Oma lukunsa on tietenkin Janne LeinonenLeinonen istuu lukuisissa muutoksenhakulautakunnissa ja toimikunnissa. Janne Leinonen istui myös Ortonin hallituksessa vuoden 2017

Janne Leinosella on ollut / mahdollisesti vieläkin yritys jonka kautta hän on toimii näissä useissa muutoksenhakulautakunnissa ja sosiaali- ja terveysministeriön asettamissa työryhmissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti