Elämään opettelua

lauantai 5. joulukuuta 2015

Aivovamma avasi Pandoran lippaan.

Nukkumattoman noidankehä.


Mitä huonommin nukun, sitä voimakkaammin oireeni kiusaavat minua, mitä voimakkaammat oireeni ovat, sitä huonommin nukun. Noidankehä on pyörähtänyt, pyöräyttänyt kaiken päälaelleen sekä vääristäen maiseman, kääntänyt kaikki tiet johtamaan alaspäin.
Mitä väliä on ratkaisujen risteyksillä, väärä valinta vain kiihdyttää vauhtia. Lopulta koittaa pohjakosketus, Pandoran lippaan avaaminen.

Fatiikki tuo jumalten hylkäämä oppipoika, hylkiö ja Pandoran kätyri ottaa kaiken haluamansa, tahdoin sitä tai en.
Tuo hylkiö vaatii kunnioitusta, sitä täytyy ruokkia ja hemmotella antamalla sille sen haluamansa lepo ja uni.
Jos erehdynkin laittamaan vastaan, olemaan kuuntelematta tai välittämättä tuosta kätyristä joka sisälleni on muuttanut, niin napsahtaa lippaan kansi auki ilman varoituksen sanaa. 

Mitä tuossa lippaassa sitten on? Siellä on ne kaikki tiedot ja taidot jotka elämän aikana olen oppinut.
Tuon kannen kun avaa, niin olisi sama kuin ottaisi töpselin pois seinästä, tyhjentäisi kovalevyn tai maalaisi Mona Lisalle kanteleen, kaikki lakkaa toimimasta.

Kävely ei onnistu ilman että mietit kumpaa jalkaa nyt pitäisi siirtää, käskyt ei mene perille lihaksiin tai saatika takaisin aivoihin, puhe muuttuu kun sanoja putoilee lauseista, lamput sammuu ja terävimmän kynänkärki katkeaa eikä Mona Lisalle kannata opettaa kanteleen soittoa edelleenkään.

Ne jotka sairastavat fatiikkia jonkun sairauden tai vamman takia, eivät he ole laiskoja vaikka väsyvätkin helposti ja haluavat nukkua, fatiikkia sairastavat tekevät varmasti enemmän henkistä työtä itsensä kanssa kuin moni muu niin sanotusti terve ihminen uskookaan.

Itse väsyn ihan suunnattomasti esimerkiksi tästä kirjoittamisesta ja mitä enemmän kirjoitan sitä enemmän tulee kirjoitusvirheitä, mutta yritän parhaani mukaan korjata nuo väärät näppäiniskut.
Fatiikista huolimatta en lopeta tätä kirjoittamista, siihen olen vetänyt rajan tuolle kätyrille ja tehnyt hyvin selväksi että tätä ei minulta viedä vaikka paljon olet vienyt.

Tämä olkoot minun puolustus puheenvuoroni fatiikista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti