Elämään opettelua

torstai 5. lokakuuta 2017

Hopea ei sovi kruununjalokiveen

Validia - Silverin väärin johtama monarkia.


Piiri pieni pyörii ja vakuutusyhtiöt siinä hyörii. Mutta mikä tämä pieni piiri on joka tuhosi maan arvostetuimman aivovammakuntoutus-osaamisen ja väittää että, useat irtisanotut sekä irtisanoutuneet huippulääkärit ovat jopa vaarantaneet potilasturvallisuuden?

En ole varma kuka tätä piiriä pyörittää, mutta sen jäljet päätyvät vakuutusyhtiöihin. Tähän piiriin kuuluu seuraavat ihmiset:

Kristiina Silver. Validian uusi toimitusjohtaja, joka ensitöikseen kyseenalaisti alaistensa ammattitaidon.

Janne Leinonen. Valtionkonttorin ylilääkäri, vakuutuslääkäriyhdistyksen puheenjohtaja sekä liikennevakuutuslautakunnan jäsen. Validiassa kuntoutetaan eniten liikenneonnettomuudessa vammautuneita, joten Janne Leinosella on kaksois rooli Validiassa kuntoutettaviin nähden.

Timo Laitinen. Valtionkonttorin pääjohtaja ja sitä kautta Janne Leinosen esimies, Validia kuntoutus Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja tätä kautta Kristiina Silver toteuttaa Timo Laitisen johtaman hallituksen linjaa.

Valtaosa aivovammoista ja selkäydinvammoista syntyy liikenteessä, tämä tarkoittaa sitä että vammautunut kuuluu lakisääteisen liikennevakuutuksen piiriin, tässä kohtaa kuvaan astuu siis Janne Leinosen johtaman vakuutuslääkäriyhdistykseen kuuluva vakuutuutuslääkäri joka alkaa arvioimaan lääketieteellistä näyttöä, myös liikennevakuutuslautakunta tulee tutuksi vammautuneelle.

Jos vammautuneen hoitava lääkäri suosittelee kuntoutusjaksoa Validiaan, tässä kohtaa kuvaan astuu Kristiina Silverin uusi johtamismalli joka tarkoittaa sanelupolitiikkaa, toisin sanoen Validiassa työskentelevä asintuntijalääkäri ei saa harjoittaa omaa ammattiaan ilman johdon puuttumista asiaan.

Tämä uusi sanelupolitiikka on varmasti saanut myös hallituksen puheenjohtajana toimivan Timo Laitisen siunauksen, Laitinen varmaan myös kantaa vastuun siitä menetetystä huippuosaamisesta joka tämän uuden organisaation seurauksena on Validiasta menetetty.

Janne Leinonen, sinä väitit a-studiossa, että Validiassa on tehty satoja vääriä aivovammadiagnooseja, osasyynä pidit liian moderneja tutkimusmenetelmiä. Oletko oikeasti sitä mieltä, että aivovammatutkimus ei saisi kehittyä? Koska se tietää kustannuksia vakuutusyhtiöille. Tästäkö on oikeasti kyse? Entä tämä sinun väitteesi potilasturvallisuuden vaarantamisesta? Olisiko hyvä antaa jotain näyttöä näin voimakkaalle syytökselle, vai luuletko sinä olevasi koskematon ja voit laukoa suustasi mitä haluat.

Minä itse henkilökohtaisesti väitän, että sinun johtamasi vakuutuslääkäriyhdistyksen jäsenet ovat vaarantaneet useiden tuhansien vammautuneiden potilasturvallisuuden mitä räikeimmällä tavalla, olette jopa vastuussa lukuisista valheellisilla väitteillä kumotuista asianmukaisista diagnoosesta, joista osa on johtanut vammautuneen kuolemaan.

Heti kun teiltä vakuutuslääkäreiltä poistuu syytesuoja, tulen henkilökohtaisesti haastamaan teidät vastuuseen räikeästä potilasturvallisuuden rikkomisesta.

Tämä pieni piiri on tuhonnut menestyksellisesti koko aivovammaosaamisen ja pyrkii kaikin keinoin estämään tutkimuskehityksen, vain suojellakseen suurimpia rahoittajiansa eli vakuutusyhtiöitä.


Aivovammalla on monet kasvot.


Maassamme syntyy päivittäin keskimäärin 43 kappaletta eriasteisia aivovammoja, suurin osa on lieviä aivotärähdyksiä jotka paranevat parissa päivässä, mutta sitten on meitä joille jää pysyvät haitat. Jokainen jolle aivovamma aiheuttaa pysyviä oireita on oma yksilönsä, ei ole olemassa tiettyä mallia, mutta yhteistä meille kaikille on se että joudumme todistelemaan vammaisuuttamme. Käsitys se mikä ei näy, ei ole olemassa, istuu uskomattoman tiukassa niin kanssaihmisissä kuin terveydenhuoltohenkilökunnassa. 

Meistä vammautuneista moni on joutunut ottamaan vauhtia psykiatrisesta hoidosta, joka omasta tahdostaan tai lääkärin määräyksestä. Yhtä kaikki, aivovamma ei ole psykiatrinen sairaus, se ei parane lääkkeillä. Oireita voidaan pyrkiä hoitamaan lääkityksellä, mutta itse vamma on ja pysyy.

Valitettava tosiasia on se, että aivovamma ei ole tarpeeksi mediaseksikäs jotta siitä voitaisiin kertoa suurelle yleisölle, paljon seksikkäämpää on kilpailla katastrofikokin tittelistä tai räjäytellä jotain vanhoja muistoja taivaan tuuliin.

Tämä meidän vammautuneiden näkymättömyys ja suuren yleisön oiretietämättömyys on ollut puheenaiheena usealla eri vertaistukisivustolla ja todella paljon hyviä ehdotuksia näkyvyyden lisäämiseksi on tullut, valitettavaa on vain se että ideoiden selvä organisointi loistaa poissaolollaan, joten nyt on aika tarttua toimeen ja perustaa vaikka yhdistys jonka tehtävänä on näiden hyvien ideoiden loppuun saattaminen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti