Elämään opettelua

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Hulluuden hinta.

Keplottelun kuningas.


Oletteko koskaan miettineet mitä teidän elämä olisi ilman tämän hetkistä vammaa, olisitteko unelma-ammatissanne vai pakkotyössä valtiovallan toimesta? 

Minun unelma-ammatti oli pienenä niinkin hurja kuin ruumiinpesijä, älkää kysykö miksi moinen ammatti houkutti. Vähän vanhempana mukaan astui mielenterveyshoitaja ja minua harmittaa suunnattomasti se etten pystynyt aikoinaan opiskelemaan kyseistä alaa, koska nyt sillä opitulla ammattitaidolla olisi ollut käyttöä.

Mutta huoli pois, tänään minä voin ihan hyvin olla psykiatrian erikoislääkäri ja tehdä asiantuntijalausunnon potilas ignotus


Päivittäismerkintä 20.10.2017

Psykiatrianosasto A1
Kupittaa


Potilas kärsii paranoidisesta skitsofreniasta ja potilaalla on erittäin voimakkaita luulo sekä kuuloharhoja. 

Kuvittelee itsensä valtionkonttorin edustajaksi ja pitää itseään ylivertaisena neuvottelijana muihin verrattuna, tämän johdosta kokee voimakasta tarvetta puuttua muiden asioihin.

Kertoo tehneensä Puolustusvalikunnalle esityksen sotilastapaturma ja palvelusairauslain muuttamisesta siten, että valtionkonttori saisi entistä laajemmat oikeudet käyttää harkintavaltaa korvauksien maksamisesta.

Kokee voimakasta hyvänolon tunnetta siitä että lakiesityksestä aiheutuvat kustannukset ovat niistä saataviin hyötyihin nähden varsin kohtuulliset.

Potilas tuntee voimakasta tarvetta välittää muunneltua totuutta merkittävistä parannus ehdotuksista vakuutuskuntoutukseen, kuvittelee ylivertaisena ihmisenä pystyvänsä neuvottelemaan sopimuksen jossa vammautuneen tai sairastuneen varusmiehen kuntoutus alkaisi alle puolessa vuodessa. 

Kertoo toimivansa useissa luottamustehtävissä ja antavansa asiantuntijalausuntoja, tämä itsensä pönkittäminen saa potilaan tuntemaan voimakasta euforian tunnetta. 

Potilas tuntee tarvetta vähätellä kanssa ihmisten vammoja ja nauttii aiheuttamastaan tuskasta, kertoo pystyvänsä kontrolloimaan ja tuhoamaan kenen tahansa elämän.


Päätelmä:

- Edellä mainittu potilaan harhakuva todellisuudessa vain huonontaa vammautuneen / sairastuneen asemaa. Palveluksen aikaisen sairauden tai tapaturman voidaan olettaa aiheutuneen palveluksesta. 
Syy-yhteyden puuttumisen osoittaminen tulisi olla valtiokonttorin vastuulla sekä korvattavuuden edellytykset tulisi myös perustua pelkästään syy-yhteyteen ilman kiinteitä ja keinotekoisia määräaikoja. 

Potilaan mainitsema laajempi harkintavalta on täysin kuvitteellinen termi joka ei perustu mihinkään voimassa olevaan lakiin. 

Potilas kokee voimakasta tarvetta olla esillä ja puolustella kantaansa vaikka tietäisi olevansa väärässä, kerää vaikutusvaltaisia ystäviä ympärilleen vain turvatakseen asemansa.

Potilas todellisuudessa istuu ns pöydän molemmin puolin ja on näin jäävi tekemään työtänsä.


Diagnostiikka.

Potilaalla erittäin vahva persoonallisuushäiriö joka ilmentyy niin sadistisena kuvitelmana että monomaniana. 

Saatujen tietojen ja potilaan haastattelun perusteella on syytä epäillä Pickin tautia, todennäköisesti erittäin pitkälle edennyttä. 


Asiantuntijalausunto.

Tutustuttuani potilaan papereihin sekä haastateltuani häntä, psykiatrisen käyttäytymisen syy-yhteyttä mihinkään olemassa olevaan tapahtumaan ei voida todentaa vaan potilaan olotila on synnynnäinen.

Suosittelen jatkamaan potilaan pakkohoitoa hamaan tulevaisuuteen, tarvittaessa voidaan miettiä matkustamista Pohjois-koreaan jossa potilaalle on mahdollista tehdä lobotomia.

Aivovammainen asiantuntija
Nico Ojala













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti