Elämään opettelua

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Sidonnaisuuksien lautakunnat.

Vakuutetun venäläinen ruletti.


Oletko koskaan tullut miettineeksi sitä mihin kaikkeen rahasi menee, kun otat vakuutuksen tulevaisuuden turvaksi tai vaihtoehtoisesti joudut tilanteeseen jossa toisen osapuolen vakuutus on sinun ainoa keino turvata taloudellinen tilanteesi?

Osasitko edes aavistaa vakuutusta ottaessa mihin peliin ryhdyit? Allekirjoititko sopimuksen ilman ehtojen lukemista? Ihan sen pienimmänkin jossa lupauduit pelaamaan venäläistä rulettia jos jotain sattuu?

Osasitko kuvitella, että terveytesi menettämisestä maksettavan hinnan määrää ryhmä joka on sidoksissa vakuutusyhtiöösi, ja tähän ryhmään kuuluva jäsen mahdollisesti kirjoittaa lausuntoja sinusta vakuutusoikeuteen (Vako) jossa hän myös istuu lääkärijäsenenä?

Sitten jos mukaan otetaan vakuutusyhtiöiden sidonnaisuudet yksityispuolen terveydenhoitoyrityksiin, tässä tapauksessa vain niiden yhtiöiden joihin vakuutusoikeudella on sidonnaisuuksia, luoja sinut armahtakoot mihin sotkuun olet joutunut.

Peräti 64% vakuutusoikeuden lääkärijäsenistä ja lääkärivarajäsenistä on sidonnaisuuksia yksityis-sektorin lääkäripalveluihin ja sitä kautta vakuutusyhtiöihin. 

Peräti kuusi vakuutusoikeuden lääkärijäsentä tai lääkärivarajäsentä työskentelee terveydenhoitoyrityksissä joissa LähiTapiola on osaomistajana, samaan aikaan kyseisissä yrityksissä työskentelee myös LähiTapiolan vakuutuslääkäreitä. 

Voi vain kysyä että, liikutaanko tässä nyt jo juridisesti lain harmaalla alueella? Olisiko aika alkaa tutkimaan sidonnaisuuksia tarkemmin ja ryhtyä toimiin?

Vakuutusoikeuden ja yksityisen sektorin seasta löytyi myös Validia, mutta jokainen voi kaavioista katsoa mitä rahoillansa on ostanut ja toivoisiko putoavansa ensimmäisenä pois tästä ruletista.




Myös julkisella puolella hoidetaan vakuutusyhtiöiden lähettämiä potilaita ja tästä yhtenä esimerkkinä TAYS jossa vakuutusyhtiön ja hoitavien lääkäreiden toiminta on viety äärimmilleen alidiagnosoinnin osalta. Nämä kaaviot antavat ymmärtää, että sama toimintamalli on käytössä myös yksityisellä puolella. Toki viitteitä on ollut ilmassa jo pitkään, mutta se että toiminta on näin pienen piirin organisoimaa oli yllätys.

Toivon totisesti, että oikeusministeri Antti Häkkänen ottaa asian viimein hoitoonsa ja kieltää tämän vammautuneiden ihmisten pelinappulana käyttämisen. Me emme ole myytävänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti