Elämään opettelua

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

TAYS:in rakeenteellinen korruptio

Korruption kuristusote.


Silmukka TAYS:in kaulan ympärillä näyttää kiristyvän päivä päivältä, tästä kertoo ne kaikki puolustuspuheenvuorot mitä viime aikoina Tampereella ilmestyvissä lehdissä on ollut. Mieleeni tulee vanha sanonta: Siinä ei kannata paljoa huudella, jos on valmiiksi kaulaa myöten kuraan uponnut.

Mutta eipä tuo sanonta paljoa paina, kun viimeiseen asti täytyy jälkiään peitellä ja yrittää vakuuttaa suurelle yleisölle kaiken olevan kunnossa ja vedota ylivertaisuuksiinsa tutkimuksiin nojaten, tähän lopun alun julistukseen sortui ensimmäisenä TAYS:in johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen, joka antoi julkisuuteen lausunnon, että TAYS:ssa ymmärretään tuska. Tuska mistä?

Ymmärtääkö johtajaylilääkäri että laiva on uppoamassa, vai sen että nyt tuli jäätyä kiinni? Vai Tunteeko johtajaylilääkäri tuskaa siitä että joutuu irtisanomaan nämä korruptioituneet lääkärit viroistaan. 

Yhden vinkin annan sinulle Kari-matti Hiltunen, jos pyydät lääkäriystävääsi vakuuttelemaan, että kaikki on kunnossa, sekä kertomaan että aivovammalääkärien tontti on hyvin vastuullinen, niin kannattaa tarkistaa lausunnon antajan tausta.

Huvittavaa tässä on se että Suvi Liimatainen, joka kovaan ääneen kritisoi edellistä blogikirjoitustani jossa kerroin lääkärien ja vakuutusyhtiöiden kytköksistä, tulee nyt julkisuuteen puhumaan vastuullisuudesta kun samaan aikaan on itse kaksoisroolissa niin sanotusti pöydän mölemmin puolin.

Suvi Liimatainen toimii TAYS:ssa ylilääkärinä ja vastuualueena  ensihoito, joten hän on erittäin tärkeässä roolissa esimerkiksi aivovammojen ensitietokirjaamisien ja kuvantamisen toteutumisessa. Samaan aikaan hän toimii KELAn asiantuntijalääkärinä päättämässä näiden ensiavun läpi kulkevien potilaiden kuntoutuksista ja mahdollisesta työkyvyttömyyseläkkeistä, jokainen voi tehdä omat johtopäätökset onko Suvi Liimataisen kaksoisrooli vaikuttanut Kansaneläkelaitoksen tekemiin päätöksiin.

Kerroin myös useista muista lääkäreistä jotka tekevät selvää yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa potilaan aseman heikentämiseksi ja jopa osa lääkäreistä toimii todistajina vakuutusyhtiön puolella potilasta vastaan, vaikka samaan aikaan ottaa vastaan aivovammapotilaita TAYS:in aivovammapolilla. 

Tämä kyseinen toiminta vaarantaa potilasturvallisuutta mitä räikeämmällä tavalla, myös järjestelmällinen alidiagnosointi on silmiin pistävää ja heikentää TAYS:in uskottavuutta merkittävästi aivovammaosaamisen saralla.

Uskon vakaasti, että tämän asian julki tuominen johtaa laajempaan tutkintaan tästä järjestälmillesestä korruptiosta johon on sekaantunut niin TAYS:in johto, tietyt lääkärit ja vakuutusyhtiöt. 
Hyvin todennäköisesti tilanne johtaa samaan lopputulemaan kuin HUS:in kanssa kävi, eli potilasvirta tyrehtyy ja vakuutusyhtiöt joutuvat etsimään uuden yliopistollisen sairaalan johon alkavat lähettämään potilaita.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että meidän aivovammaisten pyöreänhuoneen etsivätoimisto pysyy ajantasalla ja tulee jatkossakin julkaisemaan vakuutusyhtiöiden ja lääkärien sidonnaisuudet sekä ne lukemattomat oikeusmurhat jotka tämän järjestelmällisen korruption johdosta tapahtuu.

Emme myöskään unohda Janne Leinosta ja hänen edesottamuksiaan, tulemme jatkossakin paljastamaan kytköksesi valtiovaltaan ja käskystäsi tapahtuvaan järjestelmälliseen valehteluun vakuutuslääkärien toimesta.

Lopuksi suuri hatunnosto ja iso kiitos Helsingin yliopiston professori Teppo Järviselle joka uskalsi kritisoida käypä hoidon ympärillä rehottavaa rakeenteellista korruptiota, silläkin seurauksella että hän sai julkisen varoituksen lääkäriliitolta.

Tämä lääkäriliiton reaktio kertoo selvää kieltä siitä, että asia on arka eikä siitä saa puhua saatika selvittää onko toiminta korruptioitunut. Mikäli mitää korruptiota ei ole, niin miksi ette anna riippumattoman lähteen tutkia asiaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti